Norwich

Kjent katedral, og god tilgang på naturopplevelser i tillegg til shopping og museer.

Båter på kanalen. Foto: www.britainonview.com
Båter på kanalen. Foto: www.britainonview.com Vis mer
Båter på kanalen. Foto: www.britainonview.com
Båter på kanalen. Foto: www.britainonview.com Vis mer


Norwich var en Englands største byer i middelalderen, og er i dag hovedsetet i East Anglia, som distriktet heter. Byen er kjent for sine mange middelalderbygninger, kanskje spesielt for katedralen, som er den største klosterkirken i England, og har det andre høyeste spiret i landet.

Byen har 172.000 innbyggere.

Se og gjøre

Katedralen
Katedralen er bygget i tidsrommet 1096 til 1145, og er altså av de største i landet. Her er det flotte utsmykninger og store arealer.

Norwich Castle Museum & Art Gallery
Også dette byggverket er av normansk arkitektur, og har stått slik det er i dag siden 1100-tallet. Her erdet flere attraksjoner og utstillinger, blant annet verdens største tekanne-samling!

Shopping
Gode muligherter for shopping også i Norwich. Her er det handlegater, shoppingsentre som er åpne sju dager i uka, og et utendørs marked som er åpent seks dager i uka.

Dinosaurer
Du trenger altspå ikke dra tilbake til framtiden som Michael J. Fox gjord ei sin tid, men du kan ta en tur til dinosaurparken som ligger cirka 15 kilometer utenfor Norwich. Her er det dinosaurløyper, lekeområder, "hemmelig" dyrehage mm.

Elvecruise
Se Norfolk vannveien. Det går vannbusser hele dagen, og det kan kombineres med tog ene veien og kanalbåt-buss andre veien. Sjekk tider og priser hos City Boats i Norwich. Dra på shopping med båten som framkomstmiddel, eller sett deg tilbake og ta en skikkelig sightseeing-runde. Turer fra 15 minutter til drøye tre timer.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Ekstern lenke: Norfolks turistinformasjon.

Norwich

Reisetid fra Stansted: To timer og 20 minutter med buss (National Express), eller to timer og ti minutter med tog.

Mer informasjon om rutetider:
Klikk her for å komme til National Express på nett
Klikk her for å komme til National Rail på nett