Foto: Norwegian
Foto: NorwegianVis mer

Norwegian vil satse på langdistanse

Bjørn Kjos ser for seg 20 ruter til USA, Thailand, India og Kina om fem år.

Norwegian er ivrig på å ekspandere for tiden, og har som mål å bli et storaktør på det skandinaviske flymarkedet. Nå avslører sjefen Bjørn Kjos at selskapet satser på å åpne 20 langdistanseruter i løpet av de neste fem årene, skriver epn.dk.

- Det vil blant annet være naturlige destinasjoner i Kina, hvor særlig Beijing er interessant. Men en by som Shanghai kan også være interessant, akkurat som New Delhi i India er en av byene vi vurderer. Utover dette er det naturlig å se på Miami og den amerikanske vestkysten, sa Bjørn Kjos i et intervju med Berlingske Business.

Tidligere har det kommet frem at Norwegian ønsker å åpne ruter til New York og Bangkok, begge svært populære destinasjoner blant skandinaver. De ser også på andre langdistanseruter som SAS har i sitt program, men som konkurrenten ikke har fått til å bli lønnsomme på grunn av sine store utgifter.

- Våre interkontinentale ruter kommer ikke bare til å lage konkurranse på eksisterende direkteruter. Vi kommer til å åpne nye destinasjoner som i dag ikke finnes på det skandinaviske markedet, sa Bjørn Kjos til Berlingske Business.

Norwegian bygger også videre på sitt kortdistansenettvert. Nylig slapp de nyheten om at de åpner seks nye ruter fra Bergen våren 2010.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leaser fly

Norwegian skal etter sigende i første omgang lease Airbus-fly som skal brukes på langdistanseflyvningene. Det er mulig flyene vil alternere mellom de tre skandinaviske hovedflyplassene. Altså vil flyet for eksempel fly fra Oslo til Bangkok mandager, fra Stockholm til Bangkok onsdager og fra København til Bangkok på lørdager.

SAS svarer til epn.dk at selskapet ikke er så bekymret for konkurransen. Ifølge SAS er langdistansemarkedet vanskeligere og mer kostnadskrevende enn kortdistansemarkedet, og dermed tipper kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg at konkurransefortrinnet Norwegian har per i dag, siden selskapet bare flyr kortdistanse, vil forsvinne straks det satses på langdistanse.