Norwegian kan bli rammet av streik fra onsdag. Foto: Silje Ulveseth
Norwegian kan bli rammet av streik fra onsdag. Foto: Silje UlvesethVis mer

Norwegian: Streikefare fra onsdag

Kabinansatte i Norwegian varsler om fare for streik neste uke.

Lederen i Norwegian Kabinforening (NK), Marit Lindén, sier i en pressemelding i dag at de har forhandlet med Norwegians ledelse siden juni uten å få gjennomslag for tariffkravene sine. De ansatte i selskapet som er organisert i Parat varsler fredag mulig streik fra midten av neste uke.

Frist utgår 9. oktober

– Vi krever akseptable arbeidstidsbetingelser, og mener arbeidstid på opptil 60 timer i uken og 22 timer per dag er en for stor belastning. Vi krever også prosentvise lønnstillegg på linje med det pilotene og andre yrkesgrupper allerede har oppnådd i årets tariffoppgjør, sier Lindén i en pressemelding.

De ansatte ønsker også en erklæring som sikrer faste ansettelser for fremtiden, sier de i pressemeldingen.

Oppdatert: Norwegian kontrer pressemeldingen fra Parat, og mener den gir feil inntrykk av Norwegians kabinansattes arbeidsdag.

Dette er særdeles misvisende. I snitt jobber de kabinansatte i Norwegian 16 dager per måned, mens en gjennomsnittlig arbeidsdag er på opp mot 7,5 timer, skriver selskapet i en pressemelding.

I slutten av september ble det klart at Norwegian får fly til USA

Mekling til uken

Norwegian Kabinforening (NK) og Norwegian Air Shuttle ASA er innkalt til tvungen mekling hos Riksmekleren mandag 8. oktober og tirsdag 9. oktober. Meklingsfristen utløper ved midnatt tirsdag 9. oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom partene ikke blir enige, vil det bli iverksatt streik fra onsdag 10. oktober. Norwegian Kabinforening organiserer nær 1.200 kabinansatte i Norwegian Air Shuttle ASA, og en streik vil ramme reisende med selskapet.

Flyflåten til Norwegian er snart 4,9 år gammel