<b>INGEN STREIK:</b> Flypassasjerer som fredag skal fly til eller fra Sverige med Norwegian, trenger ikke bekymre seg for streik.  Foto: Colourbox.com
INGEN STREIK: Flypassasjerer som fredag skal fly til eller fra Sverige med Norwegian, trenger ikke bekymre seg for streik. Foto: Colourbox.comVis mer

Norwegian-streik avblåst

Fredag vil flytrafikken gå som normalt.

Tidligere denne uken sendte fagforeningen Unionen ut en advarsel om at Norwegians svenske kabinpersonale kunne bli tatt ut i streik fredag 9. mars klokken 10.

Dersom streiken skulle bli aktuell, ville Norwegians flyvninger fra og til Sverige bli berørt. Blant annet avganger fra Arlanda og Landvetter.

Men i går kveld kom partene til enighet, og Norwegians flypassasjerer trenger ikke å bekymre seg for streik på fredag.

Les også: Mulig streik i Norwegian

Trafikken vil gå som normalt

– Streiken i Sverige er avblåst. Trafikken vil å gå som normalt i morgen og vi er glade over at våre passasjerer ikke blir berørte, opplyser Åsa Larsson, Norwegians informasjonssjef i Sverige, i en epost til DinSide.

Unionen og Norwegian ble enige om at kabinpersonalets arbeidstid vil bli regulert av tariffavtaler. Avtalen innebærer at partene er enige om en begrensning av den planlagte arbeidstiden. Dermed trekker Unionen streikevarselet, ifølge Unionens nettside.

– Det er gledelig for begge parter at vi har blitt enige om en kontrakt, uttalte Unionens forhandlingssjef, Niklas Hjert, i pressemeldingen.

Det var et EU-direktiv som var den utløsende faktoren til streikevarslingen. Direktivet gir flyselskaper rett til å beordre skift på opp til 60 timer per syvende døgn. I Sverige har det tidligere blitt fulgt nasjonale regler om maksimalt 45 timer per syvende døgn.

Artikkelen fortsetter under annonsen