Norwegian satser i Bergen

Åpner seks nye ruter fra hansabyen på Vestlandet.

Norwegian satser storstilt på det skandinaviske markedet. Foto: HANS OLAV NYBORG
Norwegian satser storstilt på det skandinaviske markedet. Foto: HANS OLAV NYBORG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian satser for fullt på å bli Skandinavias ledende lavprisselskap. I løpet av det siste året har Kjos' selskap åpnet en rekke ruter både fra Stockholm og København.

Norwegian har totalt 41 ruter fra våre to nabohovedsteder, og sjansen er stor for at det vil bli flere fremover.

Men nå er det Bergen som står i fokus. Norwegian annonserte i dag at selskapet åpner seks nye ruter fra vestlandsbyen.

De seks nye utenlandsruter starter opp fra mars neste år. De nye reisemålene er København, Stockholm, Barcelona, Roma, Kreta-Chania og Antalya i Tyrkia. Samtidig blir det flere avganger til London, Dubrovnik og Split i Kroatia.

De nye rutene gir ikke bare vestlendingene flere reisemuligheter, de vil også trekke flere turister til Vestlandet og fjordene.

Den evige stad er en av byene Norwegian starter direkteruter til fra Bergen. Foto: Sébastien Bertrand
Den evige stad er en av byene Norwegian starter direkteruter til fra Bergen. Foto: Sébastien Bertrand Vis mer


- Vi ønsker å være med på å utvikle Vestlandet som et fantastisk reisemål for utenlandske turister. Samtidig vet vi at det har vært en krevende tid også for turismen i regionen som følge av finanskrisen. Med vår sterke satsing kan vi fly inn over 80.000 passasjerer til Vestlandsregionen i løpet av ett år. Når vi ser dette i lys av vestlendingenes sterke ønske om et økt rutetilbud til blant annet London, Stockholm og København så mener vi alt ligger til rette for å stasjonere et nytt basefly i Bergen, sa Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Det blir avganger til København og Stockholm hver dag unntatt lørdag. Roma og Barcelona får to ukentlige avganger, mens Kreta og Antalya vil flys får én ukentlig avgang.

To daglige avganger til London

I tillegg til de nye rutene, vil Norwegian altså også øke frekvensen til London fra ti til tretten ukentlige avganger. Mandag til fredag og søndag vil Norwegian fly to daglige avganger.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!