Bjørn Kjos har store ambisjoner for flyselskapet sitt. Foto: Norwegian
Bjørn Kjos har store ambisjoner for flyselskapet sitt. Foto: NorwegianVis mer

Norwegian med langdistanseruter neste år

New York og Bangkok er to åpenbare destinasjoner

Det har lenge vært kjent at Norwegian-sjef Bjørn Kjos ønsker å satse på langdistanseruter. DinSide skrev allerede i desember 2009 at Kjos så for seg direkteruter til både USA, Thailand, India og Kina.

Da mente han at dette ville være sannsynlig innen fem år. Nå har planene blitt fremskyndet til neste år, altså 2011.

Kjos avslørte til Dagens Industri at han nå starter et datterselskap til Norwegian som skal fly langdistanse. Målet er å starte ruter til New York og Bangkok fra Oslo og Stockholm allerede sommeren 2011.

- Planene er å være igang i 2011. Sommeren er realistisk, men da handler det nok om å fly med innleide fly, sa Kjos til Dagens Industri.

På lengre sikt er imidlertid planen å kjøpe inn fem langdistansefly i første omgang, og dersom satsingen er vellykket, ser han for seg at datterselskapet skal ha rundt 15 langdistansefly og fly 30-50 ruter til fjerne strøk. Han avslører også at ruter til Sør-Amerika, Afrika og Australia kan være aktuelt. Kjos har stor tro på at lavpriskonseptet også kan videreføres til langdistanseruter.

Til Bangkok for 2.000 kr?

Svenske Aftonbladet skriver at en tur/retur-billett Stockholm-Bangkok kan koste helt ned i 2.000 svenske kroner med Norwegians nye langdistanseselskap. Norwegian har ikke bekreftet at dette er en realistisk pris.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett blir det spennende å se om Kjos klarer å realisere planene sine. Det hadde definitivt vært populært med flere direkteruter til fjerne strøk fra Norge. I dag har vi få interkontinentale ruter. Continental flyr til New York, US Airways flyr til Philadelphia, Pakistan International Airlines flyr til Islamabad, Thai Airways flyr til Bangkok. Norwegians lengste rute i dag går fra Oslo til Dubai.

Se full oversikt over alle direkterutene til utlandet fra norske flyplasser her