Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.comVis mer

Norwegian kutter Rygge

Rutene opphører fra og med januar 2012.

"Innenriksrutene mellom Rygge og Bergen, og mellom Rygge og Trondheim, vil flys til og med 2. januar. Utenlandsrutene opphører i månedsskiftet oktober/november", melder flyselskapet i en pressemelding.

– I Norwegian er vi opptatt av å tilpasse oss våre reisendes behov, både i forhold til hvilke flyplasser vi flyr fra og med tanke på rutenettet for øvrig.

For det første velger mange av våre reisende i Østlandsområdet å fly fra Gardermoen. Dette førte til at vi flyttet en del av trafikken fra Rygge til Gardermoen i sommerprogrammet. Når vi nå har besluttet å kutte ut Rygge fra og med starten på 2012 skyldes det kundetilpasning og fordi vi trenger flykapasitet til andre destinasjoner i vårt rutenett, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian.

De siste tre årene har flyselskapet flydd fra flyplassen, men har ikke lenger basefly på Rygge. Disse flyvningene har stått for under en prosent av Norwegians totale produksjon.

I stedet satser Norwegian på nye direkteruter fra Norge.

– Denne uken lanserer Norwegian to nye utenlandsruter kommende vinter, fra Bodø til Gran Canaria og fra Ålesund til Alicante, forteller Skjeldam.