Norwegian kjøper FlyNordic

Med oppkjøpet av Finnairs FlyNordic, blir Norwegian Nordens største lavprisselskap. Også smart av Finnair, som nå kan konsentrere seg om asiasatsingen.

- Norwegian har siden oppstarten i 2002 blitt Skandinavias største lavpris flyselskap. Kjøpet av FlyNordic vil styrke vår posisjon ytterligere i det nordiske og europeiske markedet. Som en konsekvens av dette kjøpet blir Stockholm ny base for vår drift i Sverige, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

Norwegian fløy 5,1 millioner passasjerer i 2006 og FlyNordic fløy 1,2 millioner passasjerer. Med dette oppkjøpet blir Norwegian Nordens største lavpris flyselskap. Norwegian skaffer seg også en sterk base på Arlanda flyplass, der FlyNordic er det nest største selskapet.

Finnairs suksesstrategi

I tillegg til oppkjøpet, har Finnair og Norwegian også blitt enige om å samarbeid om rutenettet. Norwegians skandinaviske rutenett vil bli linket med Finnairs asiatiske ruter. Dette vil først og fremst Finnair tjene på. Selskapet har gjort det godt ved å satse på langdistanseflyvninger til Asia, mens SAS ikke har sett mulighetene i dette markedet. Når de nå selger FlyNordic, kan de konsentrere seg enda mer på sin asiasatsing, mens Norwegian tar seg av kortdistansefrakten av passasjerene.

- Samarbeidet vil gi fordeler for begge parter. Norwegian vil åpne sitt rutenett for vår trafikk til og fra Asia, slik at det ikke blir nødvendig for oss å fly på alle destinasjoner i nord. Samtidig vil vi bringe våre passasjerer til Norwegians skandinaviske rutenett, sier Finnairs administrerende direktør Jukka Hienonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

FlyNordic vil beholde sitt navn, selv om Norwegian overtar som eier. FlyNordic flyr i dag mellom 15 destinasjoner, de fleste i Sverige, men også til populære europeiske destinasjoner som Tallinn, Dublin og St. Tropez. Siden sommeren 2006 har FlyNordic også tilbudt charterreiser.