Norwegian får fly til USA

Har signert avtale med amerikanske luftfartsmyndigheter.

Her prøvesitter Bjørn Kjos Dreamlineren som besøkte Gardermoen i mai. Foto: Per Ervland
Her prøvesitter Bjørn Kjos Dreamlineren som besøkte Gardermoen i mai. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken har Norwegian signert en avtale med amerikanske Federal Aviation Administration (FAA). Avtalen innebærer at Norwegian faktisk får tillatelse til å fly til USA.

– At vi nå har fått tillatelse til å fly på USA betyr at vi er i rute når det gjelder oppstart av våre langdistanseruter, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i en epost til DinSide.

Signeringen av avtalen skjedde i følge Parat Luftfart ved et møte på John F. Kennedy flyplass i New York onsdag 26. september.

– FAA uttrykte stor tilfredshet med Norwegians operative og tekniske standard og møtet endte med signering av Operations Spesifications som er grunnlaget for tillatelse til å fly på USA, sier Norwegians flygesjef, Tomas Hesthammer til Parat Luftfart.

I januar ble det kjent at Norwegian signerte gigantavtaler om flykjøp

Men når kommer billettene?

Det er Norwegians Dreamlinere som etter planen skal frakte selskapets passasjerer på langdistanse. Nå bekrefter Sandaker-Nielsen overfor DinSide at første Dreamliner leveres i april 2013.

– Oppstart av langdistanseruter blir etter planen på forsommeren neste år og billettsalget starter i løpet av høsten, forteller informasjonssjefen til DinSide.

Tidligere trodde Norwegian at de første billettene med de nye Boeingmaskinene kunne være klare for salg i disse dager, og at rutene skulle starte opp rett over nyttår. Da var også planen at flyene skulle leveres i første kvartal 2013.

Disse selskapene får Dreamliner

Åtte fly i langdistanse

Det som uansett er sikkert er at lavprisselskapet har sikret leveranse av totalt åtte Boeing 787 Dreamlinere. Den foreløpige planen er at disse skal fly direkteruter til New York og Bangkok.

– Det skal være veldig billig å fly langt med Dreamlinerne våre! Vi kommer til å ta 2.000 kroner for Oslo - New York tur/retur, mens andre tilbyr 4.000 kroner, fortalte Kjos til DinSide i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer