Norwegian får åtte nye ruter fra Torp

Flyselskapet åpner ny base på Sandefjord lufthavn Torp.

<b>HA DET, RYGGE. HEI TORP:</b> Norwegian satser på Torp og tilbyr åtte nye ruter fra neste år. Foto: Per Ervland
HA DET, RYGGE. HEI TORP: Norwegian satser på Torp og tilbyr åtte nye ruter fra neste år. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag lanserte Norwegian at de vil få åtte nye ruter fra Torp. De nye rutene vil gå til Bergen, Trondheim, Evenes, Berlin, Palma, Las Palmas, Antalya og Nice, melder flyselskapet i en pressemelding.

Fra før av flyr Norwegian til Alicante og Malaga fra Torp, så i sommerprogrammet 2012 vil Norwegian ha 10 ruter derfra.

– Det er gledelig å kunne lansere en ny base i Norge. Norwegian ser et stort potensiale i passasjertrafikken i Vestfold og omliggende regioner, både innenfor forretningsmarkedet og fritidsmarkedet. Derfor vil vi fra mars 2012 plassere et eget basefly på Torp og tilby åtte nye destinasjoner i tillegg til de to vi har fra før, sier Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian, i pressemeldingen.

Hvordan er det å ringe fra flyet? Test: Norwegians ringetjeneste SkyCall

Satser på forretningsreisende

Bergen og Trondheim blir helårsruter og kommer som et resultat av stor interesse fra blant annet lokalt næringsliv. Fra 27. februar 2012 vil det være to daglige avganger til og fra Bergen og Trondheim, med rutetider spesielt tilpasset forretningsreisende.

Ifølge Norwegian er det også store muligheter for å jobbe direkte på internett i lufta, ettersom åtte av ti fly vil ha WiFi innen de nye flygningene på Torp starter opp.

Tidligere i august avslørte Norwegian at de kutter ut Rygge og at disse flyrutene vil opphøre fra og med januar 2012.

– I Norwegian er vi opptatt av å tilpasse oss våre reisendes behov, både i forhold til hvilke flyplasser vi flyr fra og med tanke på rutenettet for øvrig. For det første velger mange av våre reisende i Østlandsområdet å fly fra Gardermoen. Dette førte til at vi flyttet en del av trafikken fra Rygge til Gardermoen i sommerprogrammet. Når vi nå har besluttet å kutte ut Rygge fra og med starten på 2012 skyldes det kundetilpasning og fordi vi trenger flykapasitet til andre destinasjoner i vårt rutenett, forklarte Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian, den gang.

Slik blir sommeren: 21 nye ruter fra SAS

KLM får en ekstra rute fra Torp

Tirsdag meldte KLM at de også øker kapasiteten fra Torp til Amsterdam, og etablerer en ekstra rute ut fra Sandefjord Torp fra sommeren 2012.

– Norge er ett av våre viktigste markeder, og fra sommeren 2012 etablerer vi en tredje avgang mellom Torp og knutepunktet Amsterdam. Det er et klart behov for økt kapasitet på ruten og det er dette vi nå med glede responderer på, sier Daniel Eggenberger, Country Manager for Air France KLM i Norge, i en pressemelding.

Ruten opereres av KLM Cityhopper som benytter Fokker 70 jetfly med plass til 80 passasjerer.