Norwegian er fremdeles billigst

De billigste billettene røyk fort, men Norwegian er fremdeles billigst.

BILLIGST TIL NEW YORK? Vi har sjekket prisene til New York i juli, og på tross av at de rimeligste billettene til Norwegian er blåst vekk, er Norwegian fremdeles billigst.  Foto: Kristin Sørdal
BILLIGST TIL NEW YORK? Vi har sjekket prisene til New York i juli, og på tross av at de rimeligste billettene til Norwegian er blåst vekk, er Norwegian fremdeles billigst. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag 8. november la Norwegian ut billettene til sine langflyvningsruter til New York og Bangkok.

Laveste pris med Norwegian til New York var i utgangspunktet 999 kroner på utreise og 830 kroner på hjemreise. Kort tid etter at billettene ble lagt ut, startet problemene: Serveren tålte ikke trafikken.

– Det kommer til å ligge ganske mye billige billetter ute, men vi forventer at de får bein å gå på, sa Norwegian-sjefen Bjørn Kjos under lanseringen av de nye rutene.

Og ganske riktig: De billigste billettene ble raskt revet vekk - og er nå utsolgt.

Hvor får du nå de billigste New York-billettene? Vi har sjekket prisene.

Dette er mulighetene

Dersom du vil reise direkte til New York, har du tre muligheter - alle fra Oslo: SAS eller United Airlines til Newark, eller Norwegian til JFK.

Det er i praksis ingen stor forskjell om du reiser til den ene eller den andre New Yorks flyplasser. Begge er sentralt plassert, om enn på hver sin side av bykjernen. Hvorvidt du som turist reiser til den ene eller den andre siden av byen, har ingen større betydning.

Les også: Lønnsom shopping i New York

Dette er prisene

Vi har sjekket hva vi må betale for en ukestur til New York i juli. Vi har valgt juli rett og slett fordi det er veldig mange som ferierer da. Vi har sjekket prisene for to voksne, og har videre søkt etter den billigste reisen i juli. Ingen spesiell dato eller uke i fokus - vi har som utgangspunkt at vi er to voksne som skal en uke til NY i juli, og at vi kan være fleksible på reisetidspunkt.

Les også: Billig å være norsk i NY nå!

Bjørn Kjos under lanseringen av første del av selskapets langdistansesatsing tidligere denne uka. Foto: Kristin Sørdal
Bjørn Kjos under lanseringen av første del av selskapets langdistansesatsing tidligere denne uka. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Billigste med Norwegian:
Da vi sjekker prisene fredag, er det billigste vi finner med Norwegian 9.058 kroner for to voksne. Avreise er 25. juli med retur 1. august. Når vi har inkludert setereservasjon, mat (frokost og middag) og ett kolli bagasje i tillegg til håndbagasjen (for begge), summerer det seg til 10.654 kroner.

Billigste med SAS:
Hos SAS er det stor forskjell på utreise- og hjemreiseprisene. Nesten alle utreisene i juli er priset til 4.100 kroner, mens gjennomgangsprisen på returen er på 3.924 kroner. Med avreise og retur på samme datoer som hos Norwegian (utreise 25. juli og retur 1. august), kommer reisen med SAS på 16.108 kroner. Da er mat, setereservasjon og ett kolli innsjekket bagasje inkludert.

Billigste med United Airlines:
Billigste med United er med avreise 26. juli og retur 2. august. Prisen for to voksne da blir 14.208 kroner. Her er setereservasjon, mat og ett kolli innsjekket bagasje inkludert.

Vi gjør oppmerksom på at dette er priser innhentet fredag 9. november. Vi tar forbehold om feil, endringer og utsolgte reiser. Pågangen på de rimelige Norwegian-billettene har vært stor, og det er grunn til å tro at de aller billigste billettene der fortsatt vil gå ganske raskt unna.

– De aller billigste billettene er allerede solgt

Ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS, er juli høysesong for reiser til New York, såvel i år som i fjor - og de merker etterspørselen også til neste år. Han sier til DinSide at SAS har hatt veldig godt belegg på Newark-ruten, og at New York har blitt en attraktiv destinasjon for langweekend-turister.

Knut Morten Johansen, informasjonssef i SAS. Foto: SILJE ULVESETH
Knut Morten Johansen, informasjonssef i SAS. Foto: SILJE ULVESETH Vis mer


– Fordelaktig kronekurs i forhold til dollar, og billige flybilletter bidrar til at så mange nordmenn reiser over dammen, sier Johansen.

Han forteller at da SAS åpnet ruten, solgte de billetter for 3.200 kroner tur-retur, mens de nå i kampanjer selger økonomibilletter til 3.499 kroner tur-retur. Fast lavpris med SAS til Newark er ifølge Johansen 3.999 kroner tur-retur. Han understreker at innsjekket bagasje, måltider med drikke og fritt setevalg er inkludert i prisen.

– Din prissjekk sammenligner nystartede Norwegian, med avganger hos SAS som allerede i flere måneder har vært ute til salg, og hvor selvsagt de aller billigste billettene allerede er huket tak i av langtidsplanleggere som vet de skal til New York neste sommer! Likevel vil det med jevne mellomrom komme kampanjer hos SAS hvor billige billetter over hele rutenettet legges ut, New York og flere andre interkontinentale destinasjoner inkludert. Men dette må vi få komme tilbake til, sier Knut Morten Johansen til DinSide.

SAS starter en nye rute til San Francisco fra København fra mars neste år. Ifølge Johansen vil denne ha gjennomgående gode forbindelser og priser fra mange byer i Norge også.

Sjekk dette

Billigere den ene veien men ikke den andre? Husk at utreise og retur ikke nødvendigvis er rimeligst med ett og samme selskap. Det kan lønne seg å undersøke muligheten for å ta utreisen med ett selskap og returen med et annet - det er jo totalprisen som teller.

Tenk også på muligheten for kampanjepriser. Flyselskapene kjører stadig vekk priskampanjer til ulike destinasjoner. Nå har SAS for eksempel en kampanje til blant annet New York, hvor fra-prisen er 3.999 kroner tur-retur. Dette tilbudet utløper imidlertid 12. november, og er for reiser til og med slutten av mars.

Det kan fremdeles komme kampanjer for sommeren. Vi erfarer at flyselskapene ofte kjører storbykampanjer vår og høst, i tillegg til på nyåret.

Ifølge prisstatistikk fra reisesøkemotoren TravelMarket.no, var billigste uke for flyreiser til NY i fjor, uke 10. Dette er i begynnelsen av mars. Dyreste uke i 2012 var uke 26, mens uke 30-31, som er de ukene vi har funnet de rimeligste prisene på i vårt begrensede søk, ligger sånn midt på treet. Uke 30 var laveste pris for reisen Oslo-NY, 5.742 kroner ifølge denne prisstatistikken. Tatt i betraktning fjorårets prisnivå, ser årets priser ut til å være mye lavere.

Med mellomlanding

Du har flere muligheter dersom du synes det er akseptabelt med mellomlanding. Et kjapt søk med Finn.no sitt reisesøk - som skanner store deler av flymarkedet - gir oss bestepris på samme reisedatoer som priseksemplene fra SAS og Norwegian i juli, på 10.882 kroner for to voksne. Da reiser vi med Icelandair og mellomlander på Island.