Norwegian Epic er storslått

Har cruiseskipene fått en ny konge? Ja, kanskje.

<B>UTSIKT AV EN ANNEN VERDEN:</B> Det er på ingen måte alle rommene på Norwegian Epic som tillater deg å våkne med blått hav rett i ansiktet, men betaler du for deg stiger mulighetene betraktelig.
UTSIKT AV EN ANNEN VERDEN: Det er på ingen måte alle rommene på Norwegian Epic som tillater deg å våkne med blått hav rett i ansiktet, men betaler du for deg stiger mulighetene betraktelig.Vis mer

Når en gir et cruiseskip et såpass storslagent navn som "norsk epos" bør en ikke bli forundret hvis unnfangelsen av skipet blir litt mer komplisert enn en først trodde. Norwegian Epic, Norwegian Cruise Lines (NCL) foreløpig siste cruiseskipmonster, skulle opprinnelig bygges i to eksemplar med opsjon på et tredje.

Det siste ble det aldri noe av, mens en krangel mellom skipsbyggerne, STX Europe, og NCL sørget for at heller ikke det andre eksemplaret blir bygd, og at Norwegian Epic forblir enebarn.

En brann raste dessuten gjennom flere av skipets dekk i mai i år, noe som blant annet skadet store deler av ledningsnettet. Det skapte forsinkelser med byggearbeidet, men båten med det norskklingende navnet ble likevel overlevert NCL i tide i juni i år.

Ikke størst

Bildet på forsiden kan kanskje gi noen inntrykk av at Norwegian Epic troner øverst på cruiseskiptronen, men til tross for at det er NCL-rederiets største fartøy med god margin, når det ikke lenger opp enn til femteplass på verdensbasis hva størrelse angår.

Se bilder av verdens største cruiseskip, Allure of the Seas, her

Skipet har et brutto registertonn på 155.873, og med en samlet lengde på 329.5 meter kombinert med en bredde på 40.54 meter er det likevel ingen grunn til å skjemmes over målene. NCL-kongen har plass til 4.100 passasjerer fordelt på hele 19 dekk, og holder en cruisefart på 41 km/t.

Norwegian Epic har plass til 4100 passasjerer fordelt på 19 plan.
UTSIKT AV EN ANNEN VERDEN: Det er på ingen måte alle rommene på Norwegian Epic som tillater deg å våkne med blått hav rett i ansiktet, men betaler du for deg stiger mulighetene betraktelig.
Foto: NCL
Epic har to bowlinghaller, hver med tre baner. Foto: NCL
Én av de over 20 restaurantene som finnes på skipet. Foto: NCL
Bilde fra Cascades Bar. Foto: NCL
Denne eksklusive bakgården er det bare utvalgte passasjerer som har adgang til. Foto: NCL
Denne eksklusive bakgården er det bare utvalgte passasjerer som har adgang til. Foto: NCL
Ekstremsklie for dem som ikke får nok av vann. Foto: NCL
Utsnitt av vannlekeområdet. Foto: NCL
Stand-up-klubb. Foto: NCL
Isbarer med minustemperatur i lufta er ikke noe nytt, men det er nytt til sjøs. Foto: NCL
Én av de over 20 restaurantene. Foto: NCL
Én av de over 20 restaurantene. Foto: NCL
Maltings Whiskey Bar. Foto: NCL
Intet cruise uten spa-muligheter. Foto: NCL
Én av de over 20 restaurantene. Foto: NCL
Irsk bar. Svært brun. Foto: NCL
Penthouse-suite. Foto: NCL
Treningsrom med utsikt mot havet. Foto: NCL
Det store, utendørs kinoanlegget ser svært imponerende ut. Foto: NCL
Lekeområde for barna. Foto: NCL
GAME ON: Nintendo-entusiastene vil kanskje tilbringe noen timer i Wii-salongen. Foto: NCL
Basketballbane. Foto: NCL
Foto: NCL
Én av de over 20 restaurantene. Foto: NCL
Sushi-restauranten Wasabi. Foto: NCL
Slik utsikt koster. Foto: NCL
Oppholdsrom/stue i den dyreste suiten. Foto: NCL
Foto: NCL
Foto: NCL
Fellesområdet tilknyttet suitene. Foto: NCL
Ikke alle rommene er like luftige. Foto: NCL
Blir du blind av å spise i denne restauranten? Sannsynligvis ikke, men du bør kanskje vurdere å ta med solbriller. Foto: NCL

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

De tørre målene er imponerende, men kan knapt konkurrere med luksusen på innsiden. Blant høydepunktene er en isbar der det ikke bare er isbitene i drinkene som ligger under frysepunktet, mer enn 20 spisesteder (inkludert sushibar, steakhouse og nuddelbar), et oppsiktsvekkende, toetasjers spilllokale der passasjerene kan spille Nintendo Wii på storskjerm, klatrevegg, to bowlinghaller med tre baner i hver,

Generøse rom

Er du disponert for blåmalte menn som vanligvis opptrer for fulle hus i Las Vegas vil også beryktede Blue Man Group opptre for første gang til sjøs. En dedikert stand-up-scene bør være et fint alternativ for de som foretrekker menn og kvinner som ikke er kledd i heldekkende blått,

GAME ON: Nintendo-entusiastene vil kanskje tilbringe noen timer i Wii-salongen. Foto: NCL
GAME ON: Nintendo-entusiastene vil kanskje tilbringe noen timer i Wii-salongen. Foto: NCL Vis mer


At en befinner seg på et cruiseskip blir ekstra tydelig når en ser at for eksempel penthouse-leiligheten på plan 10 "bare" måler knappe 30 kvadratmeter. Det er et beskjedent hotellrom i flere sammenhenger, men på Norwegian Epic er det noe av det mer luksuriøse du kan bestille.

Rommene har plass til to personer, men med egen butlertjeneste er det en fare for at det er oftere tre enn to på rommet. Butleren kan blant annet servere private måltider som de reisende kan innta på balkongen, og rommet har både sirkelformet dobbeltseng og en slags stue, i tillegg til et minibad i hjørnet.

80 kvadrat med luksus

Skal du virkelig ta i bør du gå for "Deluxe Owner's Suite". Leiligheten har plass til fire personer, måler 80 kvadratmeter, har blant annet heldekkende vinduer, "eksklusiv tilgang" til bakgård med solsenger og badebasseng, adskilt stue og soverom (stua har også spisebord), og et imponerende stort bad med både dusj og boblebad.

Norwegian Epic seiler blant annet fra København, Venezia, og Barcelona, og du kan sjekke billettpriser og tilgjengelighet her.