Edvard Grieg vil i fremtiden kunne hilse på svenske og danske helter når han befinner seg på flyplassen. Foto: Norwegian
Edvard Grieg vil i fremtiden kunne hilse på svenske og danske helter når han befinner seg på flyplassen. Foto: NorwegianVis mer

Norwegian blir mindre norsk

Nå skal svenske og danske helter pryde flyhalene.

Norwegian satser stort på Sverige og Danmark. Det begynte med at Sterling gikk konkurs i fjor høst, og Norwegian så sitt snitt til å overta en rekke av rutene til den tidligere konkurrenten. De åpnet en base på Kastrup.

I dag har Norwegian også opprettet flere ruter fra Stockholm. Fra 14. februar oppretter selskapet en base på Arlanda. Totalt har flyselskapet 41 ruter fra Stockholm, København og Aalborg, forteller kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Hvilket flyselskap har færrest ekstrakostnader? Sjekk det i vår oversikt

I forbindelse med satsingen i våre naboland, vil Norwegian pryde flere av sine nye fly med svenske og danske helter på halen. Vi nordmenn har kunnet fly i fly oppkalt etter norske helter som Edvard Grieg, Roald Amundsen, Sigrid Undset og Henrik Ibsen.

- Da blir det helter som H.C. Andersen eller Alfred Nobel, kanskje?

- Du er inne på noe. Vi har flere navn til vurdering, så får vi se om vi får tillatelse til å bruke dem, sier Skånvik.

- Og dermed blir Norwegian litt mindre norsk?

- Vi satser på det skandinaviske markedet, og flyr veldig mange svensker og dansker. Vi ser for oss at vi får stadig flere ruter også fra Danmark og Sverige.

Norwegian har i dag 42 fly i bestilling, og målet er å ha helter på alle sammen.

- Når får vi se de første danske og svenske heltene på Norwegian-fly?

- Det kommer an på hvor fort det går å få tillatelse til å bruke navnene. Jeg vil tro at vi ser de første rundt juletider.

Fakta:
Norwegian flyr til 85 reisemål i 27 forskjellige land. Per i dag går det 22 ruter fra København, tre ruter fra Aalborg, og 18 ruter fra Stockholm.