Norske UDs reiseråd

Her er norske UDs reiseråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Listen er oppdatert 20. mars 2003

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Irak: Norske borgere frarådes å reise til Irak, og oppfordrer dem som allerede befinner seg der til å forlate landet.
Kuwait: På grunn av den usikre situasjonen i området fraråder UD inntil videre norske borgere å reise til Kuwait, dersom det ikke er strengt nødvendig. Norske borgere i landet bes utvise ekstra årvåkenhet og gjennomføre nødvendige sikkerhetstiltak.
Jordan: Norske borgere bes nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Jordan, på grunn av de usikre forholdene i området.
Saudi-Arabia: Norske borgere bes nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Saudi-Arabia, på grunn av de usikre forholdene i området.
Israel: UD fraråder inntil videre reiser til Israel og Det palestinske området, på grunn av den meget spente og uforutsigbare situasjonen. På grunn av den usikre situasjonen og fare for terrorangrep bør man også vurdere nødvendigheten av å oppholde seg i området. Nordmenn som befinner seg i området bes utvise ekstra årvåkenhet og gjennomføre nødvendige sikkerhetstiltak.
Bahrain: UD ber nordmenn nøye vurdere viktigheten av å reise til eller oppholde seg i Bahrain.
Qatar: UD ber nordmenn nøye vurdere viktigheten av å reise til eller oppholde seg i Quatar.
Øst-Afrika: Du rådes til å vise stor aktsomhet under opphold på Zanzibar og kystområdene i Tanzania og Kenya, fordi dette omtales som risikoutsatte områder hva gjelder terrorhandlinger.
Elfenbenskysten: På grunn av usikre forhold frarådes du å reise hit inntil videre. De som befinner seg der, bør overveie å forlate landet.
Sørøst-Asia: Etter bombeeksplosjonen på Bali 12. oktober i fjor, gikk UD ut og oppfordret til forsiktighet ved reise i Sørøst-Asia. Denne reiseadvarselen gjelder fortsatt: Du oppfordres til å utvise stor forsiktighet ved reise i området, særlig typiske turiststeder. Phuket i Thailand nevnes spesielt.
India og Pakistan: UD fraråder fortsatt reiser til Pakistan. Hva gjelder India, frarådes reiser innen visse områder: Gujarat, de vestlige områder av Rajasthan og Punjab, samt hele delstaten Jammu & Kashmir - med unntak av Ladakh.
Jemen: Du frarådes å reise til Jemen, dersom det ikke er strengt tatt nødvendig. Dersom du reise, rådes du til å følge ekstra godt med, da det er risiko for kidnapping av utlendinger.

  • Sjekk reiserådene selv på UDs internettsider.

  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!