Norske strender holder ikke vann

Danskene kan skryte av 205 perfekte strender, mens svenskene har 45 godbiter. Norge har ingen.

Danskene har mange, svenskene en fyldig liste. I Spania er det 499, i Hellas 430 og Frankrike 238. Til og med Island har to, mens det i Norge ikke finnes noen. Hva snakker vi om? Strender som får blått flagg, og dermed er sertifisert som rene, sikre og velholdte.

2622 - ingen norske
Sommerens beste badestrender er kåret. I år har 2.622 strender i Europa og rundt Middelhavet fått blått flagg. Ingen av disse er norske. Vi må tilbake til 2005 for å finne et blått flagg på norske strender. De tre strendene var Hamresanden, Bystranda i Kristiansand og Skottevig Maritime Senters strand i Lillesand.

Løkken har strand med blått flagg. Foto: Henrik Stenberg/Visit Denmark
Løkken har strand med blått flagg. Foto: Henrik Stenberg/Visit Denmark Vis mer


>> Den perfekte strand? Forskerne har funnet formelen!

Godbiter nær oss

Mange nordmenn reiser til den svenske vestkysten sommerstid, og her ligger flere blåflaggstrender i Göteborg. Helt nord i Danmark er det masser av strender å velge i. For eksempel Blokhus Strand i Jammerbugt, Hvide Sande Strand i Ringkøbing-Skjern og Løkken - Nr. Lyngby strand i Hjørring. En av de to flaggstrendene i Island er Den blå lagune utenfor Reykjavik. Ingen ordinær strand, men likefullt et badested mange fristes til å besøke. Den andre er Nauthólsvík i Reykjavik.

For oversikt over strender i ditt ferieland, sjekk nettsidene til Blueflag (se lenken til høyre).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer opptatt av menneskene på stranda, enn badekvaliteten?
Da bør du få med deg denne listen:


Og disse strandmotene:

Satser du på Norgesferie og badeliv på tross av manglende flaggmerkede strender, bør du i alle fall sjekke disse værtipsene for sommeren:

>> Her blir det mest sol i sommer