Norske skifavoritter

Bratt, kult eller barnevennlig? Vi gir deg tipsene for vintereventyret.

Finn den norske skifavoritten som passer deg. Vis mer

Vi nordmenn skal etter sigende være født med ski på beina og rimfrost under nesa. Derfor skal vi selvsagt på skiferie når kuldegradene og vinteren endelig har bitt seg fast i fjellheimen. Spørsmålet er bare hvor vi bør dra? Vi har snakket med flere eksperter som har hjulpet oss med å gjøre et utvalg.

Hva vil du?

200 skisentre er medlemmer av Norske Skiheisers forening, og skisesongen i Norge er blant verdens aller lengste. De første anleggene åpner, forutsatt gode temperaturforhold, på høsten. De aller fleste har åpent hele vinteren, og noen få fortsetter til godt ut i mai. I tillegg er det egne anlegg som besørger skiforholdene for entusiastene i sommersesongen.

Det finnes med andre ord nok å velge i for deg som lengter etter gnissende heiser og preparerte skibakker.

For å hjelpe deg på vei har vi bedt ekspertene gjøre et utvalg for oss i følgende kategorier:

Vanskelig valg

Blant flere hundre små og store skianlegg finnes det noe for enhver smak. For å få til et utvalg, har vi snakket med eksperter i Norges Skiforbund og Norske Skiheisers forening.

Alfred Andersen, pensjonert anleggssjef i Norges Skiforbund, kjenner til det meste av store og små skianlegg i Norge. Nå driver han eget bygg- og anleggsfirma, rettet mot skianlegg.

- Det kan være vanskelig å velge, og det blir lett urettferdig å plukke ut enkeltanlegg, medgir Andersen, som likevel går med på å komme med sine heteste tips.

Andreas Rødven, generalsekretær i Norske Skiheisers forening, hevder at alt for få nordmenn har oppdaget de helt spesielle skianleggene Norge kan by på. Anlegg som det ikke finnes maken til i andre land.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Alt for få har oppdaget Narvik og Stranda. Disse anleggene kan by på helt spesielle opplevelser. Anleggene er absolutt en reise verdt, selv om de for mange ligger et stykke reisevei unna. Begge steder er høydeforskjellen stor, naturen flott, og du kjører med utsikt "rett ned i fjorden" fra høyt oppe i snaufjellet.

Hva syns du?

Selvsagt finnes det mange anlegg som kan tilfredsstille de kriteriene vi har satt opp. Utvalget er en guide, ikke en endelig kåring. Er du uenig? Har du andre forslag? Bli med i diskusjonen under. Du kan også være med i kåringen av lesernes favorittanlegg, i avstemningen til høyre.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.