Norsk strand mest romantisk

Skal en norsk strand være verdens mest romantiske strand? Dra på Lofothavet! Og det er faktisk i den retningen du må dra for å finne denne juvelen. Nærmere bestemt til Utakleiv på Vestvågøy.

Utakleiv - Europas mest romantiske strand. Foto: Bente Willussen, www.lofot1.com. Foto: Bente Willussen, www.lofot1.com
Utakleiv - Europas mest romantiske strand. Foto: Bente Willussen, www.lofot1.com. Foto: Bente Willussen, www.lofot1.com Vis mer

Norsk strand mest romantisk

  1. Se Europas mest romantiske strand


Utakleiv ligger på nordøstsiden av Vestvågøy i Lofoten. Og det er her den britiske avisen The Times mener den mest romantiske stranden ligger, i sin kåring Europe's Best Beaches 2005.

"En grusete strand åtte mil nord for Polarsirkelen er ikke det opplagte målet for en strandferie, i hvert fall ikke en romantisk en, men legg til et koselig fiskerhus fra 1800-tallet med postkortutsikt over bukta, og du kan ende opp med å håpe på regn."

Midnattssol

Det skriver The Times journalist i sin begrunnelse. Han mener at regnvær ikke er så dumt når du har selskap av kjæresten. Gjør ikke så mye om du må holde deg på rommet, da. Han legger til at det er midnattssola som trekker, og at det kan være vanskelig å ikke bli fristet til å fri når man koser seg med kjæresten under de magiske midnattsstrålene. Han skryter også av den kritthvite stranden Hauklandsand like ved.

- Å, den er så vakker, sier sentralborddamen i Vestvågøy kommune når DinSide ringer for å snakke med ordfører Guri Ingebrigtsen.

- Ja, den er helt strålende, sier Ingebrigtsen entusiastisk.

- Der kan bades i det uendelige der, hvis man holder ut i kaldt vann, fortsetter hun.

Hauklandsand like ved er også vakker. Foto: Kristin og Hilde Myrli Kvistad, www.lofot1.com. Foto: Kristin og Hilde Myrli Kvistad, www.lofot1.com.
Hauklandsand like ved er også vakker. Foto: Kristin og Hilde Myrli Kvistad, www.lofot1.com. Foto: Kristin og Hilde Myrli Kvistad, www.lofot1.com. Vis mer


Bra for frieri

Den mest brukte stranda er imidlertid Hauklandsand. Ingebrigtsen forstår ikke helt hvorfor Utakleiva ble valgt fremfor den. DinSide avslører sin mistanke om at journalisten antagelig selv fridde til sin kjæreste ved Utakleiv.

- Ja, da skjønner jeg det. Stranden er veldig usjenert, og egner seg nok godt for frieri, sier ordfører Ingebrigtsen.

På Verdensarvlisten?

Hvis alt går som miljøvernminister Knut Arild Hareide vil, kommer Utakleiv på UNESCOs Verdensarvliste sammen med resten av Ytre Lofoten innen 2008. Det ville gi turismen i Lofoten et ytterligere løft.

Se bildene fra Lofotstrendene

Les vår artikkel om havrafting i Lofoten.

Ekstern lenke
Les mer om Europas beste strender 2005 slik The Times ser det.

Mer om sol og bad