Norsk rafter druknet

Nordmannen Tor Prestmo omkom i en raftingulykke i New Zealand på lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Prestmo var treningsguide i raftingfirmaet River valley rafting, som bruker Rangitikei-elven på Nordøya på New Zealand. Tor hadde vært i området i tre uker, og raftet strekningen flere ganger.

Flåten han satt i veltet rundt klokken 0400 natt til lørdag norsk tid (1600 lokal tid), og alle seks ombord falt i vannet. Tor kom ikke til overflaten etter å ha falt uti.

Strykene hvor Prestmo falt uti, har en gradering på fem til seks i rafting. Det vil si sterke strømmer og vanskelige forhold. Elven førte likevel langt færre kubikkmeter i sekundet enn maksgrensen for rafting i området.

Ni timer senere, ca. klokken 1330 lørdag norsk tid (0130 natt til søndag, lokal tid), ble han funnet omkommet i elva, klemt mellom stener og fanget sirka en meter under overflaten, melder New Zealand Herald. Tor Prestmo ble 24 år gammel.

Ifølge friflyt.no, var Tor blant landets aller dyktigste raftingguider, og han jobbet som sikkerhetsansvarlig i Opplev Oppdal om sommeren. Han var også en av Norges aller dyktigste frikjørere på ski. Han var en av få som klarte på kombinere jibbing og storfjellskjøring på høyt nivå.

Tor vil være dypt savnet av det norske ski- og elvesportsmiljøet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!