Norgestipsene

Fra Justøya i sør til Hammerfest i nord – hvor i vårt langstrakte land bør du reise?

Sørlandsidyll på Lillesand strand.
Sørlandsidyll på Lillesand strand. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Justøya er en liten øy i Lillesand kommune, litt sør for Lillesand. Trine anbefaler Justøya på det sterkeste.

- Denne skjønne plass gav ro. Herlig, med koselige og hjelpsomme fastboende. Skjærgårdene i seg selv er en opplevelse, den friske luften, og måkeskrik. Himmelen for en som kommer fra en bråkete by. Dette er Sørlandets perle, og jeg anbefaler å dra hit på det sterkeste, sier Trine.

Fra perle til paradis

Fra Sørlandets perle til Norges paradis. Det er i alle fall hva Kjersti synes om Arendal.

- Arendal gir deg alt du vil ha, fra naturopplevelser til nattelivopplevelser. Alle kan kose seg med sitt i Arendal. Barn, ungdom, voksne - det er aktiviteter for enhver. Ta en tur til Pollen, brygga i Arendal. Sett deg ned på bryggekanten, kjenn lukten av saltvann og sommer blander seg med matlukt fra uterestauranter og grillen på hjørnet, sier Kjersti.

Pelt er ikke fullt enig med Kjersti:

- Ja visst, fin by. Men du bør helst ikke være annet enn arisk, til nød mørkhåret sådan, for rasisme er dessverre høyst utbredt på disse kanter... Dessuten er arendølene forferdelig bondske av seg. Mye fyll og slåssing i sentrum på kveldstid, skriver Pelt.

Men det er ikke alle som er enige med Pelt, heller. Se hva vår anonyme leser sier om sørlandsbyen:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Pelt har tydeligvis ikke kunnskaper nok om Arendal når han fokuserer på nattebråk rundt Pollen. Ta deg en tur rundt bryggene en flott sommerdag, start gjerne ved Rådhuset, og gå ruten ut til Grandhjørnet. Da skjønner du nok hva det er snakk om!

Sentrale Østlandsbyer

Hovedstaden er kanskje et naturlig sted å besøke. Ram har vært i Oslo, og er imponert:

- Oslo er faktisk en by med masse liv om kvelden. Spesielt i helgene er det mye som skjer - og det er alltid noe å finne på. For de som er interesserte i clubbing, så må Oslo være et av de bedre stedene å være, synes Ram.

Ikke langt fra hovedstaden finner du Sørumsand. Pia kan nesten ikke tenke seg et bedre feriested.

- Sørumsand er et perfekt reisemål, særlig om sommeren. Sommeraktiviteter som bading¸ turgåing og shopping kan også nevnes. Sørumsand har eget friluftsbasseng¸ finkornet sandstrand og store bademuligheter både i Glomma og den vakre Varsjøen. Sørumsand ligger i gode naturomgivelser, og tar man en tur i området utenfor sentrum vil man sitte igjen med vakre naturopplevelser. Man kan også oppleve fine turer på Glomma. Turer går fra båthavnen, forteller Pia.

Nordlige opplevelser

Enorme fjell og vill natur; Nord-Norge er en opplevelse. Vår anonyme leser er forelsket i Hammerfest.

- Hammerfest er verdens fineste by!! Om sommeren er det masse turister der, og det er bare greie og hyggelige folk der, sier leseren.

Camilla holder en knapp på Alta, som ligger lenger sør enn Hammerfest.

- Finest er det vel kanskje på sommeren. Da kan du fiske i Altaelva (laks), eller du kan nyte helleristingene ved Alta museum. Om sommeren kan du bade på Lathari. Langrunn og barnevennlig strand. Ellers er Alta en koselig bygd, som jeg vil anbefale på det sterkeste. Folk har en naturlig vennlighet. Åpen og ærlig, akkurat som naturen, forteller Camilla.

Enig eller uenig? Kjenner du andre ferieperler eller steder du vil advare mot i Norden? Skriv et innlegg i Reiseguiden.