Norges dyreste pakkereiser - Star Tour

Reiseselskapet Star Tour har mer å by på enn billige pakketurer til Kanariøyene og Hellas. For eksempel reiser til Maldivene og Mauritius i 60.000-kronersklassen.

Hvis du har mellom 44.000 og 54.000 kroner å avse - per person - kan du og din kjære kose dere her, på Hilton Iru Fushi Beach Resort & Spa. Det unike hotellet ligger på Maldivenes Noonu-atoll og Star Tour disponerer ti rom. Foto: Star Tour
Hvis du har mellom 44.000 og 54.000 kroner å avse - per person - kan du og din kjære kose dere her, på Hilton Iru Fushi Beach Resort & Spa. Det unike hotellet ligger på Maldivenes Noonu-atoll og Star Tour disponerer ti rom. Foto: Star Tour Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn reiser som aldri før og stadig flere av oss er villige til å betale for eksklusive og spesielle reiseopplevelser. Det har de store reiseselskapene forstått og har de siste årene tilbudt stadig mer eksklusive pakkereiser. Vi vil i en liten artikkelserie se nærmere på hva de tre største reiseselskapene har å tilby - og starter med Star Tour.

Star Tour innførte den eksklusive kategorien Blue Selection så tidlig som i 2001 og fulgte i 2008 opp med Blue Unique. Sistnevnte kategori omfatter reiser til helt spesielle hoteller utenfor allfarvei, mens Blue Selection er rettet mot dem som er på jakt etter pur luksus - og som er villig til å betale for det.

Mauritius: 29.000 til 56.000 kr

Et av de drøye 40 Blue Selection-hotellene er femstjernersresidensen Hilton Resort & Spa på Mauritius øst for Madagaskar i det indiske hav. Turene går i vinterhalvåret og Star Tour disponerer ti rom. De rimeligste rommene koster 29.000 kroner per person for 14 dager, mens juniorsuite i juleferien koster drøye 56.000 kroner. Denne prisen omfatter kun halvpensjon og inkluderer verken mat på flyet eller lokal transport. Det er altså en virkelig kostbar 14-dagerstur vi her snakker om. Til gjengjeld lover Star Tour et meget luksuriøst hotell med praktfull beliggenhet.

Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour


Maldivene: 44.000 til 54.000 kr

Hva med deg?

Kunne du tenkt deg å bruke mer enn 30.000 kroner per person på en supereksklusiv pakketur eller temareise? (Avsluttet)
Ja, vil nok gjøre det før eller siden(37%)
Nei(33%)
Ja, har allerede gjort det(21%)
Usikker(9%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Star Tour tilbyr også en tilsvarende eksklusiv tur til Maldivene sydvest for det indiske subkontinentet. Reisen går til Hilton Iri Fushi Resort & Spa, der Star Tour disponerer ti rom. Femstjernershotellet beskrives av selskapet som "vårt mest eksklusive bosted" og ligger på en bitteliten øy omgitt av kritthvite strender, varmt tropisk vann og korallrev. 14 dager i det tropiske paradiset koster mellom 44.000 og drøye 54.000 kroner. Den heftige prisen inkluderer imidlertid kun frokost, halv- eller helpensjon kommer i tillegg. Om ønskelig kan du i tillegg bestille en egen pålebygget vannbungalow med privat trapp ned i sjøen.

Hvis du har mellom 44.000 og 54.000 kroner å avse - per person - kan du og din kjære kose dere her, på Hilton Iru Fushi Beach Resort & Spa. Det unike hotellet ligger på Maldivenes Noonu-atoll og Star Tour disponerer ti rom. Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour


Togreise i Afrika: Fra 58.000 kr

Den aller dyreste turen på Star Tours program er imidlertid ikke en Blue Selection-reise, men en Tema-reise. Denne helt spesielle 14-dagersturen tar deg helt fra Cape Town i Sør-Afrika til Livingstone ved Victoria Falls i Zambia. Deler av reisen foregår på Rovos Rails og de klassiske jernbanevognene trekkes gjennom fantastiske landskaper av et damplokomotiv. Fra-pris: 58.000 kroner. Star Tour arrangerer tre turer i år (17.03, 11.08, 25.08) og tilbyr seks plasser per avreise.

Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Star Tour


Sparer til reisen

- Hvilke typer mennesker er det som reiser på disse eksklusive turene?

- Det er klart at mange av gjestene som velger slike turer har bedre råd enn gjennomsnittet. Samtidig opplever vi også at helt "vanlige" mennesker helt bevisst sparer penger for å kunne bli med på våre mest eksklusive turer. Dette gjelder ikke minst temareisene våre, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, kommunikasjonsrådgiver i Star Tour.

Larsen-Vonstett kan opplyse at flertallet blant dem som velger de dyreste reisene er par, at et flertall har passert femti og at relativt få tar med barn.

Jubileer

Elisabeth Larsen-Vonstett, kommunikasjonsrådgiver i Star Tour Foto: Star Tour
Elisabeth Larsen-Vonstett, kommunikasjonsrådgiver i Star Tour Foto: Star Tour Vis mer


- Når det gjelder de mest luksuriøse Blue Selection-reisene våre, ser vi også at mange bruker reisen som en markering av ulike typer jubileer, for eksempel bryllypsreiser og markering av bryllupsdager, sier Larsen-Vonstett.

Hun kan fortelle at Star Tour sjeldent har problemer med å selge sine mest luksuriøse reiser.

- Denne typen reiser utgjør selvsagt en svært liten andel av vår totale portefølje. Men interessen øker jevnt år for år, selv om økningen er moderat, sier Larsen-Vonstett.

Pur luksus fra 11.000 kroner

Hun understreker imidlertid at reisene vi i dag omtaler er Star Tours absolutt dyreste og at det er mulig å oppnå en luksuriøs og spesiell opplevelse for langt lavere summer enn dette.

- I lavsesongen er det fullt mulig å få et 14-dagersopphold på et flott femstjernershotell i Thailand for mellom 11.000 og 12.000 kroner per person, sier Larsen-Vonstett.

Les også:

  • Norges dyreste pakkereiser: Ving
  • Norges dyreste pakkereiser: Apollo
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!