Norges dyreste pakkereiser - Apollo

Også reiseselskapet Apollo har ekstraordinære godbiter å by på for den som er på jakt etter en pakketur utenom det vanlige. I tillegg kommer et cruise i 100.000-kronersklassen.

 Foto: Apollo
Foto: Apollo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har vi fortalt om de mest luksuriøse og kostbare pakketurene Star Tour og Ving har å by på. I dag har turen kommet til Norges nest største reiseselskap; Apollo Reiser.

Apollo har siden 2006 tilbudt sitt såkalte Exclusive-konsept, som omfatter turer til en rekke luksuriøse hoteller i 14 afrikanske, amerikanske, asiatiske og europeiske land.

Kreta: 14.000 til 33.000 kr

Et av de aller mest kostbare reisemålene er seksstjernershotellet Aquia Elounda Village på velkjente Kreta. Hotellet har ifølge Apollo vunnet en rekke priser, deriblant en plass på en liste over verdens hundre flotteste luksushoteller.

Turene kjøres i sommerhalvåret og prisen for én uke - der kun frokosten er dekket - koster mellom 14.000 og 33.000 kroner per person. Hvilken pris man ender opp med avhenger av avreisedato og romtype.

Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo

Artikkelen fortsetter under fotoalbumet.

Dominikanske republikk: 20.000 til 25.000 kr

Den som ønsker et mer eksotisk reisemål - og er villig til å sitte litt lengre på flyet - kan i stedet reise til hotellet Dreams Punta Cana Resort & Spa i Den dominikanske republikk, ofte omtalt som domrep. Apollo kjører turer til hotellet hele vinterhalvåret og 14 dager koster mellom 20.000 og 25.000 kroner per person. Til gjengjeld snakker vi her om en såkalt All inclusive-tur, noe som betyr at alle måltider, inklusive lokal drikke, er inkludert.

Hotellet Dreams Punta Cana Resort & Spa i Den dominikanske republikk er blant de mest eksklusive reisemålene Apollo tilbyr. 14 dager koster mellom 20.000 og 25.000 kroner. Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo

Artikkelen fortsetter under fotoalbumet.

Cuba: 20.000 til 24.000 kr

Enda litt lengre vest, på Cubas nordkyst ligger femstjernershotellet Paradisus Princesa del Mar. Også dette er et "alt inkludert"-reisemål, men egner seg tydeligvis ikke spesielt godt for barn: "Hotellet henvender seg kun til et voksent publikum over 18 år", skriver Apollo på sine nettsider. Turene kjøres året rundt og pris for 14 dager ligger mellom 20.000 og 24.000 kroner.

Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo

Artikkelen fortsetter under fotoalbumet.

Middelhavet: 65.000 til 165.000 kr

Men disse prisene blir for småpenger å regne sammenlignet med den aller dyreste opplevelsen Apollo har å tilby. Apollo samarbeider nemlig med cruiserederiet Silversea og selger reiser på MS Silver Spirit. Skipet farter Middelhavet i sommerhalvåret og Apollo kan blant annet tilby to såkalte owners suiter. Disse suitene, som er på 120 kvadratmeter og har stor veranda, koster mellom 67.000 og 167.000 kroner per person for én uke. Prisen avhenger av hvor lang tid i forveien man er villig til å booke turen. Summen inkluderer selvsagt flyreise til og fra de aktuelle havnene og transport mellom flyplasser og skip. Helpensjon følger også med på kjøpet.

Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo

Artikkelen fortsetter under fotoalbumet.

Karibia og Østen

- Ving og Star Tour tilbyr turer til Maldivene og Mauritius. Hvorfor tilbyr ikke Apollo disse målene?

- Det er egentlig litt tilfeldig, for eksempel har vi tilbudt Mauritius tidligere. Destinasjoner er noe vi vurderer løpende basert på trender og kundeundersøkelser, og du skal ikke se bort i fra at vi vil tilby Mauritus og Maldivene snart vi også. For tiden satser vi imidlertid mest på Karibia og Østen, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo Reiser.

- Hvilken type mennesker er det som velger Apollos dyreste reiser?

- Storparten er voksne mennesker fra 45 år og oppover med god økonomi. Flertallet reiser uten barn og mange er par. Men vi ser også at venninner unner seg eksklusive turer, sier Begby.

Luksus fra 7.000 kroner

Helen Begby, informasjonssjef i Apollo Reiser Foto: Apollo
Helen Begby, informasjonssjef i Apollo Reiser Foto: Apollo Vis mer


Begby understreker imidlertid at man ikke trenger å være rik for å kunne unne seg en skikkelig luksusferie.

- Stadig flere er opptatt av standarden på selve hotellet og regner hotell og fasiliteter som en viktig del av selve ferieoppholdet. Dette har medvirket til at det i løpet av de siste årene har blitt bygget en rekke luksushoteller rundt om i verden, inkludert i Europa. Mens man tidligere måtte reise langt av sted for å oppleve superluksuriøse spa-hoteller, holder det nå for eksempel å fly to og en halv time til Kroatia. Vi tilbyr nå flere femstjernershoteller på kjente og kjære reisemål rundt Middelhavet ned i 7.000 til 8.000 kroner for en uke, sier Begby.

Les også:

  • Norges dyreste pakkereiser: Star Tour
  • Norges dyreste pakkereiser: Ving