Norges billigste golfklubber

Selv om du kan betale nærmere 100.000 kroner for å realisere drømmen om å bli en golfer, trenger det ikke bli så dyrt.

Norges billigste golfklubber
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hvert år gir Norges Golfforbund (NGF) ut boken Norsk Golf Guide, i samarbeid med Telenor Media. Guiden inneholder opplysninger om alle golfklubber i Norge som er tilknyttet NGF – pluss golfklubber i Sverige og Danmark. Vi har studert prisene til de rundt 150 golfklubbene som finnes i Norge, og gir deg de billigste og de dyreste golfklubbene.

For din bekvemmelighet har vi også sortert golfklubbene etter geografisk tilhørighet. I noen deler av landet er det tettere mellom golfklubbene enn i andre deler. I oversikten for Vestlandet, Østlandet og Oslo og Akershus finner du disse områdenes aller rimeligste klubber. I oversikten for Trøndelagsfylkene, Sørlandet og Nord-Norge finner du alle klubbene i området, sortert etter pris.

Stadig større golfinteresse

Golfinteressen brer om seg. Fra 1999 til 2000 steg medlemstallet i Norsk Golfforbund med 18 prosent, og det stiftes stadig nye klubber og åpnes nye baner.

- Det popper opp klubber overalt, i alle fylker, sier generalsekretær i NGF, Geir Ove Berg.

Selv om det finnes klubber i alle fylker, er pressområdene Oslo og Akershus. Her er situasjonen imidlertid ganske kritisk:

- I Oslo og Akershus har man rundt 45.000 spillere, men banekapasitet til kun 16.000-17.000 spillere, forteller Berg.

Det er rolig på nybyggerfronten i pressområdene, da man i disse områdene i hovedsak ønsker å bygge store, plasskrevende anlegg – og det er vanskelig å erverve så store landområder.

Enkelt og billig er hva nybegynnere trenger

Som du ser i oversikten over de billige golfklubbene, kan du slippe unna med helt ned i 350 kroner i årsmedlemskap i en golfklubb. Dersom du foretrekker å menge deg med kaksene, må du ut med opptil 80.000 kroner i innmeldingsavgift pluss 9.000 kroner i årsavgift.

Det er typisk klubbene med enkle 6-hulls baner som er rimeligst, men det går også en del på kvalitet og målgruppe, forteller Berg i NGF. I tillegg kan han fortelle at inngangsbilletten gjerne er størst i pressområdene. De fleste som ønsker å bygge baner her, satser på store anlegg. Norges Golfforbund oppfordrer imidlertid til å bygge enkle, rimeligere anlegg i pressområdene.

- Vi er veldig interessert i at inngangsbilletten skal være lavest mulig, som man ønsker i all annen idrett, og nybegynnere trenger ikke annet enn enkle baner, forteller generalsekretær Berg.

Grønt Kort

Du trenger altså ikke melde deg inn i de dyreste klubbene for å bli en god golfspiller. Men for å spille må du ha Grønt Kort. Dette er et ferdighetsbevis som viser at du har vært gjennom et teorikurs og en praktisk prøve. Den praktiske delen kan bestå av egentrening eller instruksjon.

- Vi anbefaler gjerne at man tar litt undervisning i den praktiske biten. Da har man mer igjen for egentrening også, når man gjør det riktig fra begynnelsen av, sier Berg.

Klikk deg gjennom lenkene i boksen til høyre for å se hvor du finner de billigste og de dyreste golfklubbene, og sjekk hvor du kan spille billigst der du bor.

Tidligere skrevet om golf

  • Verdens ti beste golfbaner

  • Tyvstart golfsesongen

  • Bli golfspiller for 5.000 kroner
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.