Lær deg å spille golf. Det er ikke så dyrt som du tror.
Lær deg å spille golf. Det er ikke så dyrt som du tror.Vis mer

Norges billigste golfklubb

Golfsesongen åpner i mai. Har du planer om å hive deg på den siste sportstrenden må du først velge deg en klubb. Her har du landets ti billigste.

Har du lyst til å spille golf trenger du et grønt kort. Golf er en dyr sport, og noe av det dyreste er nettopp å komme i gang. For å få grønt kort og tilgang til de grønne enger må du gjennom praktiske og teoretiske kurs, avlegge prøver og selvfølgelig kvitte deg med en del penger på veien.

Slipp billig unna!

Det låter dyrt, og det stemmer godt. En måte å komme seg unna de verste utleggene er å velge seg en klubb som har lav medlemsavgift. Husk at du ofte må betale innmeldingsavgift samt en årskontingent. For å friste nybegynnere krever en del avsidesliggende klubber kun årskontingent – et lukrativt alternativ for deg som ønsker å forsøke litt før du bruker mer penger.

- For å få utstett et grønt kort må du være medlem i en klubb. Det kreves dog ikke at denne klubben selv arrangerer kursene eller ligger i ditt lokale område, bekrefter faglig leder i Norges Golfforbund, Anna Dønnestad.

Stadig mer populært

Norges billigste golfklubb

  1. Her er de ti billigste

Det har blitt stadig mer populært å tegne medlemskap i mindre klubber, bare i Oslo-området finnes det 20.000 registrerte spillere med medlemskap i andre landsdeler, såkalt ’postkassemedlemskap’.

- Postkassemedlemskap er en reaksjon på mangel av baner i Norge. Ideelt sett burde spillere ha medlemskap i en lokal klubb, men til gjengjeld sørger disse fjernmedlemskapene for at golfsporten kan få fotfeste på mindre steder rundt om i landet, sier Dønnestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyrest i landet!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Den dyreste golfklubben i Norge heter Oustøen Golfklubb og ligger på Fornebu. 18 vakre og velpleiede hull står til disposisjon men det kreves medlemskap for å slippe til. Og det er ikke for hvem som helst. Innmeldingsavgiften ligger mellom 40 – 60.000 kroner og årskontingenten er ikke mindre enn kr 5.300.

Spranget er stort ned til den billigste, Sunndal Golfklubb, hvor det kun kreves en årsavgift på 650 kroner. Oversikten over landets ti billigste golfbaner finner du her.