Norges beste karttjeneste

Lyst til å se flyfoto av huset ditt? DinSide viser deg hvilken karttjeneste som er best.

Google Earth har fått mange til å reise på digital ferie verden over. Her kan du oppleve Eiffelltårnet i Paris, New Yorks skyskrapere og pyramidene i Egypt ved bare noen tastetrykk.

Men dersom du har lyst til å se hvordan Norge ser ut fra luften, er det ikke sikkert Google Earth det beste programmet. Norske karttjenester som Norge i bilder og Finn.no har (foreløpig) flere og langt bedre bilder av landet vårt.

Men hvilket av disse karttjeneste er den beste? Vi har kastet terningen!

LES OGSÅ:
>> Bilder av Norge i fugleperspektiv
>> Bildespesial: Verden rundt med Google Earth

Kriteriene

I denne testen har vi valgt ut fem nettsider som tilbyr karttjeneste med satellittbilder eller flyfoto. Vi har lagt vekt på følgende kriterier:

 • Brukervennlighet. Det skal ikke ta fem minutter for deg å finne ut hvordan du bruker bildekarttjenesten. Det bør være enkelt å forstå hvordan du navigerer, søker, zoomer og viktigst av alt, hvordan du får fram flyfotoene/satellittbildene.
 • Bildekvalitet og dekning. Er det høyoppløslige bilder av de største byene i Norge? Og hvordan er kvaliteten på disse bildene?
 • Design. Hvor stor plass er det gjort til bildene? Hvor oversiktlig er siden?

  >> Hvor.no

  Ved første øyekast framstår Hvor.no som en ordentlig karttjeneste, men dessverre ligger tilbudet på denne siden langt bak de andre karttjenestene i testen.

  >> Norge i bilder

  Mange gode og svært detaljerte bilder fra flere steder i landet. En mye mer spennende kartfototjeneste enn Hvor.no, men ikke helt i samme klasse som de andre tjenestene vi har testet.

  >> Zett.no

  Store bilder, mange av dem svært detaljerte, men ikke like stabil eller fyldig som testens to beste karttjenester.

  >> Finn.no

  Svært god karttjeneste med mange forskjellige fotofunksjoner. Finns gamle karttjeneste har omtrent samme hybridfunksjon som Gule Sider, mens den nye betaversjonen (som brukes i denne testen) ikke har denne funksjonen tilgjengelig.

  >> Gule Sider

  Testens vinner. Gule sider er en stabil tjeneste. Finner du ikke stedet du leter etter i Gule Sider, er det ganske sansynelig du ikke finner de i de andre tjeneste heller. Bedre bildekvalitet enn på Finn.no, selv om det tilsynelatende er samme bilder. Fantastisk hybridfunksjon der standardkart og flyfoto blir satt sammen.

  Bryggen i Bergen sett fra luften med forskjellige karttjenester. (1)Finn.no (2)Norge i bilder (3)Gule Sider (4)Zett.no
  Bryggen i Bergen sett fra luften med forskjellige karttjenester. (1)Finn.no (2)Norge i bilder (3)Gule Sider (4)Zett.no Vis mer