Norges beste karttjeneste

Lyst til å se flyfoto av huset ditt? DinSide viser deg hvilken karttjeneste som er best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google Earth har fått mange til å reise på digital ferie verden over. Her kan du oppleve Eiffelltårnet i Paris, New Yorks skyskrapere og pyramidene i Egypt ved bare noen tastetrykk.

Men dersom du har lyst til å se hvordan Norge ser ut fra luften, er det ikke sikkert Google Earth det beste programmet. Norske karttjenester som Norge i bilder og Finn.no har (foreløpig) flere og langt bedre bilder av landet vårt.

Men hvilket av disse karttjeneste er den beste? Vi har kastet terningen!

LES OGSÅ:
>> Bilder av Norge i fugleperspektiv
>> Bildespesial: Verden rundt med Google Earth

Kriteriene

I denne testen har vi valgt ut fem nettsider som tilbyr karttjeneste med satellittbilder eller flyfoto. Vi har lagt vekt på følgende kriterier:

 • Brukervennlighet. Det skal ikke ta fem minutter for deg å finne ut hvordan du bruker bildekarttjenesten. Det bør være enkelt å forstå hvordan du navigerer, søker, zoomer og viktigst av alt, hvordan du får fram flyfotoene/satellittbildene.
 • Bildekvalitet og dekning. Er det høyoppløslige bilder av de største byene i Norge? Og hvordan er kvaliteten på disse bildene?
 • Design. Hvor stor plass er det gjort til bildene? Hvor oversiktlig er siden?

  >> Hvor.no

  Ved første øyekast framstår Hvor.no som en ordentlig karttjeneste, men dessverre ligger tilbudet på denne siden langt bak de andre karttjenestene i testen.

  >> Norge i bilder

  Mange gode og svært detaljerte bilder fra flere steder i landet. En mye mer spennende kartfototjeneste enn Hvor.no, men ikke helt i samme klasse som de andre tjenestene vi har testet.

  >> Zett.no

  Store bilder, mange av dem svært detaljerte, men ikke like stabil eller fyldig som testens to beste karttjenester.

  >> Finn.no

  Svært god karttjeneste med mange forskjellige fotofunksjoner. Finns gamle karttjeneste har omtrent samme hybridfunksjon som Gule Sider, mens den nye betaversjonen (som brukes i denne testen) ikke har denne funksjonen tilgjengelig.

  >> Gule Sider

  Testens vinner. Gule sider er en stabil tjeneste. Finner du ikke stedet du leter etter i Gule Sider, er det ganske sansynelig du ikke finner de i de andre tjeneste heller. Bedre bildekvalitet enn på Finn.no, selv om det tilsynelatende er samme bilder. Fantastisk hybridfunksjon der standardkart og flyfoto blir satt sammen.

  Bryggen i Bergen sett fra luften med forskjellige karttjenester. (1)Finn.no (2)Norge i bilder (3)Gule Sider (4)Zett.no
  Bryggen i Bergen sett fra luften med forskjellige karttjenester. (1)Finn.no (2)Norge i bilder (3)Gule Sider (4)Zett.no Vis mer  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!