Norges beste hotellfrokost

Grand Hotel i Oslo og Rica Nidelven Hotel har blitt kåret til hotellene med Norges beste hotellfrokost.

En god start på dagen betyr en god frokost. Vil du ha landets beste hotellfrokost, må du bo på Grand Hotel eller Rica Nidelven Hotel.

Disse stakk av med seieren da frokosten på over 300 hoteller i Norge ble vurdert i denne årlige kåringen. Det er tredje året landets beste hotellfrokost blir kåret, og Rica Nidelven Hotel vant også i fjor.

En god hotellfrokost skal tilby gjestene et bredt utvalg av pålegg, varmmat, brødprodukter, frukt og grønnsaker, og selvsagt varm og kald drikke. Juryen har vurdert utvalget, men også atmosfære, presentasjon, informasjon, tilgjengelighet og service hos de over 300 hotellene som har blitt vurdert i forbindelse med kåringen.

Tøff konkurranse

- Konkurransen er knalltøff. Flere og flere gjester mener at frokosten ved hotellet er svært viktig og skiller de gode hotellene fra de mindre gode, sa jurymedlem Stephen Twining i en pressemelding.

Grands frokost er verdt et besøk.
Grands frokost er verdt et besøk. Vis mer


I følge juryen har begge vinnerne på hver sin måte klart å skape en opplevelsesrik frokost. Grand Hotel med sitt klassiske miljø i de tradisjonsrike lokalene til Grand Café. Rica Nidelven Hotel på sin side med et moderne preg og stilren atmosfære ved Nidelvens bredder. Felles for begge hotellene er et usedvanlig godt utvalg mat av høy kvalitet, presentert på en delikat måte.

- Det finnes lite å sette fingeren på ved de to buffetene, og det er ikke mulig å skille mellom de to vinnerne, sa Stephen Twining.

Sjekket hoteller i hele Norge

Gjennom siste halvdel av 2006 har juryen i Twinings Best Breakfast besøkt landets hoteller, på jakt etter Norges beste hotellbuffet 06/07. På tredjeplass i konkurransen havnet Clarion Hotel Oslo Airport, som viser frokost på sitt aller beste, men ikke helt på høyde med vinnerhotellene.

Juryen har bestått av mesterkokken Lars Erik Undertun, matfotografen Bengt Wilson og Stephen Twining som er 10. generasjon i tedynastiet Twinings.