Norges beste ferieby – stem på din favoritt

Hvor er det aller best å være i sommer?

Quartfestivalen gjør Kristiansand til en sterk kandidat. Andre vil helst ha sol hele døgnet og setter Tromsø øverst på lista over steder det er godt å være i sommer.

Kragerø

- Kragerø har en av de fineste og største skjærgårdene i Norge, vakker sørlandsarkitektur med hvitmalte hus, og et livlig kunst- og kulturliv, skryter Svein Jarand Haavet fra Kragerø.

Når sommerturistene inntar småbyen, blir befolkningen firedoblet og aktiviteten er stor rundt havna. Natterstid yrer det på kroer og kafeer. Kragerø – Norges desidert beste sted å feriere?

Bergen

Bergen er berømt for sin særegne arkitektur, sine festspill og sin Hansa-brygge. Vestlandsbyen er et must for utenlandske turister på Norges-ferie. Kan Bergen bli Norges beste sommerby?

Molde

Konstituert festivalsjef på Moldejazz, Frank Fossdal, sier til DinSide Reise at rundt 29.000 vil kjøpe billetter til årets festival. Samtidig forventes det at besøket til byen vil bli mange ganger så stort. Gjør festivalens mange store artistnavn, de store besøkstallene og sin flotte beliggenhet, Molde til en sikker vinner?

Midnattsola trekker mange til Tromsø, men mange frykter det dårlige været. Er Tromsø Norges beste ferieby?
Midnattsola trekker mange til Tromsø, men mange frykter det dårlige været. Er Tromsø Norges beste ferieby? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tromsø

Lyse, fagre sommernetter og et utall skjenkestuer, omkranset av prektige fjell. Er denne kombinasjonen sterk nok til å kåre Tromsø til Norges beste sommerby?

Tønsberg

Tønsberg feiret tusenårsjubileum i 1971 og regnes som Norges eldste by. Her ble Osebergskipet funnet, og her er det ruiner etter både kirker og kongsgårder. I tillegg, finner du tårnet på Slottsfjellet. Mange vil nok synes at Tønsbergs kombinasjon av by, natur og sjø, gjør vestfoldbyen til konge blant de norske sommerbyene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansand

Moro for disse som er små i Dyreparken i Kristiansand. Men Quartfestivalen og Vannfestivalen, trekker også mange folk til sørlandsbyen.
Moro for disse som er små i Dyreparken i Kristiansand. Men Quartfestivalen og Vannfestivalen, trekker også mange folk til sørlandsbyen. Vis mer

Julius, Politimester Bastian og Kaptein Sabeltann, er bare noe av moroa du kan oppdrive i Kristiansand sommerstid. For dem som for lengst har mistet melketennene, byr Quart-festivalen på musikk og party den første uke i juli hvert år. Som det sted i Norge med flest solskinnsdager i Norge, innbyr Kristiansand til mye liv og røre. Samtidig kan bybefolkningen briske seg med at denne byen har fostret en fremtidig dronning. De mange oppslagene om Mette-Marit i lokalavisa Fedrelandsvennen, viser at sørlandsbyen ikke er så rent lite stolt av det berømte bysbarnet. Mye å glede seg over i Kristiansand, men er det nok til å gå til topps?

Fredrikstad

Norges sjette største by, kan vise til et livlig uteliv, suksessfulle revyer og pittoreske Gamlebyen som trekker mange turister. Fredrikstad, Norges beste neste ferieby? Avgi din stemme.

Strømstad

Vi vet det ikke sikkert, men en rask observasjon i sommer-Strømstad, gir et inntrykk av det lever flere nordmenn enn svensker i den svenske småbyen. I kassen på ICA eller på Laholmen, betaler du med norsk mynt til det norske personalet. I havna ligger båtene fra hele Oslofjorden, tett i tett. Er Strømstad det beste norske feriestedet?

Oslo

25. august blir det nok en gang fest på slottet. Mye festivitas gjør Oslo til en yndet ferieby.
25. august blir det nok en gang fest på slottet. Mye festivitas gjør Oslo til en yndet ferieby. Vis mer

I fjor var det tusenårsjubileum, i år er det kronprinsbryllup med storinnrykk av både kongelige og mediafolk – festivitasen ser aldri ut til å ende i hovedstaden. Men Oslo er også byen som nordmenn elsker å kritisere: Skyhøye boligpriser, arrogante mennesker og stygg arkitektur, er noen av ankepunktene ved Oslo. Har Oslo en sjanse i denne kåringen?

Horten – best eller verst?

I en avstemning på DinSide om verdens verste reisemål tidligere i år, fikk Horten en god porsjon stemmer. Tirana i Albania, Eritrea, Lahore i Pakistan og Uganda, er i følge den samme rankingen bedre enn Horten å tilbringe ferie i. Lokalavisen for Horten, Gjengangeren, skriver i en artikkel at det nok bare er å konstatere at det ikke er alle som følger Hortenpartiet og bypatriotene i at den tidligere marinebyen er «verdens sentrum». Vi gir Horten en ny og velfortjent sjanse til å komme tilbake – er vestfoldbyen Norges beste feriested? Eller er det beste ved Horten bilferga til Moss?