Norge på sitt vakreste

I år kom både Nærøyfjorden og Geiranger/Herdalen på UNESCOs naturarvliste. Vi dro til sistnevnte helt på tampen av sommeren. Sjekk vår BILDESPESIAL!

Publisert
Sist oppdatert
Gårdene klamrer seg fast i fjellskrenten ved Geirangerfjorden.
Gårdene klamrer seg fast i fjellskrenten ved Geirangerfjorden. Vis mer
Et fjordingføll koser seg i livets første sommer på Herdalssetra. Men det klør sånn i tennene!
Et fjordingføll koser seg i livets første sommer på Herdalssetra. Men det klør sånn i tennene! Vis mer


I månedsskiftet august/september dro vi til nordvestlandet for å besøke Geiranger og Herdalen, som begge har kommet på UNESCOs naturarvliste.

Tomt for turister ... nesten

Vi fikk oppleve Geriangerfjorden i dramatisk gråvær, og strålende solskinn. Og så sent i sesongen var det langt mellom de tyske bobilturistene, og bildeknipsende japanere.

Sommerens siste softis

I Geiranger forberedte suvenirbutikkene og kioskene seg på dvaletilstanden, inntil turistene kommer tilbake neste vår. Det var opphørssalg på sportsbutikken, troll på tilbud, strikkegenserne ble solgt med 70 prosents avslag, og den siste softisen ble klemt ut av softismaskinen. Turistsesongen var definitivt på hell. Og det var egentlig ganske deilig å slippe å ha busslaster med spanjoler og amerikanere foran seg i pølsekøen.

Stille høst på setra

På den flotte Herdalssetra er det stor aktivitet sommeren gjennom. Men nå er det helt stille her. Ikke mer ysting av ost, eller rømmegrøtservering. Bare en tynn strime med røyk fra pipa avslører at budeiene fortsatt er her oppe. Og rundt setra går sauene og geitene og gnager i seg sensommergresset. Noen fjordinger og et lite føll er glade for selskap, og hilser gjerne på. Ellers hersker fred og ro.

>>BILDESPESIAL: Geiranger og Herdalen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer