Norge i fugleperspektiv

Bli med på en virtuell reise gjennom Norges byer, fjorder og fjell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du vært på Nordkapp? Sett Geirangerfjorden? Hva med Jostedalsbreen? Har du dårlig samvittighet fordi du ikke har sett de store norske turistattraksjonene, bør du ta en titt i vår bildespesial. Vi har nemlig "reist" rundt i landet og tatt bilder av store og små severdigheter, alt sett gjennom satelittbildeprogrammet Google Earth.

>> BILDER: Bli med oss på norgesferie

Selv om bildene absolutt ikke erstatter en ordentlig reise, så kanskje de gir deg inspirasjon til din neste norgesferie?

Ikke bare Google


I vår bildespesial har vi hentet bilder fra Google Earth, men det er langt fra bare dette programmet som tilbyr gratis oversiktsfotografier over Norge. Flere norske aktører har både flyfoto og satelittbilder over de største byene i landet. Du slipper i tillegg å laste ned et stort program, som tilfellet er med Google Earth. Her er noen av de store aktørene på gratis fly- og satelittfoto i Norge:

Bryggen i Bergen, sett gjennom Googles øyne.
Bryggen i Bergen, sett gjennom Googles øyne. Vis mer


 • Norge i bilder Avansert nettside med oversiktsbilder fra mange forskjellige steder i Norge.

 • Gule Sider Gule Siders karttjeneste bør være kjent for de fleste. Her kan du også velge å se flyfoto over området du leter etter.

 • FINN.no Norsk karttjeneste med satelittbilder og flyfoto av diverse steder i Norge.

 • HVOR.no Omtrent som Finn.nos karttjeneste. Her må du registrere deg for å se flyfoto.

  Verden i bilder

  DinSide har skrevt om Google Earth og andre satelittprogrammer tidligere. I fjor høst tok vi dere med på en bildereise verden rundt med Google Earth. Se bildene her:

  >> BILDER: Google Earth verden rundt

  Hvor godt kjenner du din egen klode? DinSide har reist rundt i Google Earths verden, og funnet noen av klodens største severdigheter. Hvor godt kjenner du igjen verden i fugleperspektiv?

  >> TEST DEG SELV: Verden i følge Google

  Har du noen gode tips til hvor en bør "reise" med Google Earth eller andre satelittprogrammer? Legg igjen en kommentar i debattfunksjonen nederst i artikkelen!

  >> BILDER: Norge rundt med Google Earth