- Norge er fortapt

PÅ SVENSK: - Norge er fortapt, og bortenfor redning, skriver svenske Aftonbladet.

NORSK HETS

- Norge er fortapt, og bortenfor redning, skriver svenske Aftonbladet. Hva synes du om en slik påstand? (Avsluttet)
Det er tullete, de bør feie for sin egen dør!(52%) 427
De har mye rett i det(43%) 358
Vet ikke(5%) 42
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er journalisten Terri Herrera Eriksson som lar Norge gjennomgå i en kronikk på Aftonbladet Resa. Hun harsellerer med den norske brødskiven, med skolekorpsene og 17. mai, spritforbud på søndager og søndagsstengte butikker. Mellom flere mindre flatterende beskrivelser av landet vårt, kaller hun Norge for Bizarro World, og skriver i tittelen at "Norge är vrickat bortom all räddning" - Norge er forvridd bortenfor redning.

Den svenske journalisten skriver i innledningen på kronikken:

- Tillat meg å fortelle om et eksotisk land. Et land der så godt som alle bærer dyre folkedrakter i tide og utide. Et land der man lever på brødskiver, har spritforbud på søndager og konsumerer mer coca-cola enn noe annet folk. Nei, du behøver ikke reise over halve jordkloden for å finne Bizarro World, det holder med å krysse Sveriges grense mot vest. Landet heter nemlig Norge.

Hun fortsetter ufortrødent med å gi inn de norske skolekorpsene, og kaller korpsungdommen "töntar" - eller nerder på godt norsk ... Hun gjør narr av at du på søndager kan få kjøpt en ferdigvarmet pølse, men ikke pølser som du må koke selv ... Og til slutt gjør hun narr av at hun på Vinmonopolet ikke fikk benytte sitt svenske Visakort - fordi kun norske Visakort aksepteres ...

Vel, sånn generelt sett så kommer ikke Norge veldig heldig ut av denne beskrivelsen - men journalisten har da faktisk noe godt å si om Norge. Hun anbefaler tre bra saker man ikke må gå glipp av i Oslo:

  • Grünerløkka - Oslos svar på Södermalm.
  • Grønland - kult og innvandrertett område midt i Oslo sentrum.
  • Vigelands­parken - 212 skulpturer av Gustav Vigeland - en mildest talt suggererende upplevelse.
  • Les hele kronikken på Aftonbladets nettside

    >> TEST DEG SELV: Hvor svorsk er du?