Nordmenns mest populære reisemål

Vi liker kanskje ikke å innrømme det. Men tallenes tale er krystallklar. Den norske reisebransjeforening har gitt ut statistikken som viser hvor de fleste av oss satte snuta på ferietur i fjor.

....og det er en velkjent spansk ferieøy som topper listen.

Nordmenns mest populære holme: Gran Canaria!

Det er faktisk en spennende natur enkelte steder på Gran Canaria! Vis mer

Det er ingen tvil om hvilket reisemål som tar i mot flest nordmenn i løpet av et år: Gran Canaria!! Over 130.000 nordmenn satte seg i fjor på flyet til den mest populære kanariholmen. Hovedårsaken til at øya kommer ut helt på topp, er selvfølgelig at reisemålet er en helårsdestinasjon. Selv om hovedandelen av reisende kommer på vinteren, er det likevel et stort antall gjester på øye om sommeren også. Sjekk listen over de aller mest populære reisemålene her:

  1. Gran Canaria - 131.839 gjester

  2. Balearene (Mallorca, Ibiza, Menorca - 88.620 gjester

  3. Kreta - 88.113 gjester

  4. Tenerife - 69.204 gjester

  5. Lanzarote - 56.259 gjester

  6. London - 50.612 gjester

  7. Kypros - 47.136 gjester

  8. Rhodos – 29.949 gjester

Mallorca størst om sommeren

Prøv noe annet enn grisefest: Ta Mallorcas eneste tog til Soller - reis videre med trikk! Vis mer

På en god andreplass kommer øygruppen Balearene som innbefatter øyene Mallorca, Ibiza og Menorca. Ser vi kun på sommertallene, er Mallorca det mest populære reisemålet. Men her er hovedsesongen fra mai-september (les mer om vår reise til Mallorca 8480 TARGET="_top"> her!. På tredjeplass kommer den mest populære av de greske øyene, nemlig Kreta. Nesten 90.000 nordmenn la ferien sin hit i fjor. Så dukker enda to kanariøyer opp: Tenerife og Lanzarote med henholdsvis 69.000 og 56.000 solhungrige nordmenn. Med Kypros og Rhodos på de to neste plassene, befester det østlige middelhav og Hellas seg som et av nordmenns aller mest populære reisemål.

50.000 til London hvert år

Tallene viser også at hele 50.000 nordmenn hvert år velger seg langt bort fra Sydens varme og strender, nemlig til London. Shopping og musikaler er de viktigste stikkordene for London-farerne. Ofte tar man en kortferie i tillegg til Sydenferien, og da er det storby som er i skuddet.

Trender

Vi snakket med prisstrateg Ivar Nohr i Ving Norge om trendene til nordmenn på ferietur.

-Vi ser av listen at de gamle bastionene som Gran Canaria og Mallorca fortsatt står sterkt i nordmenns hjerter. Det er ikke mange årene siden at Mallorca ble sett på som et utbrent charterreisemål. Mytene ble gjort til skamme i fjor også. Folk reiser til den populære ferieøya som aldri før, forteller Nohr.

Det blir stadig mer vanlig med opplevelsesferier på de tradisjonelle charterbastionene. Mallorca er et godt eksempel som har så uendelig mye mer å by på enn de vanlige turiststedene. Det er hyggelig at stadig flere oppdager dette. Generelt kan man si at folk er blitt mer kresne. I tillegg til bra standard, er det flere og flere som ønsker at ferien skal inneholde opplevelser!

Mer langdistanse og kortferie

Nohr kan ellers fortelle at det blir stadig flere som reiser på mer eksotiske ferier. Thailand og Karibien er de nye storsatsningene til operatørene. Takket være selskapenes charterfly, koster det faktisk ikke stort mer med 14 dager i Thailand enn 14 dager på for eksempel Mallorca i høysesong. Kortferier til for eksempel London, Paris, Roma og Barcelona er også blitt svært populært i følge Nohr. Han ser for seg at nordmenn i fremtiden vil bruke ferien på eén lang og én kort reise. Barcelona på våren og Cuba på vinteren, er et hett tips for mange.

Reiseselskapenes utfordringer

Nohr legger ikke skjul på at det er en utfordring for selskapene å finne nye reisemål. På vinteren går det en magisk grense på en fem timers flytur for dem som ikke skal til eksotiske reisemål. Skal man ha varme på vinteren, har Kanariøyene i mange år vært eneste mulighet. Etter at selskapet foran årets vintersesong lanserte Egypt og Israel på programmet, har de merket et enorm interesse for denne delen av verden.

-Egypt-salget går strålende, kan Nohr fortelle.

Egypt er i skuddet om dagen! Vis mer

Han trekker frem bra hotellstandard, bra temperatur og drømmen om å få se pyramidene som tre grunner til at reisemålet har slått bra an. Han kan fortelle at det i 1998 gikk snaue 1000 flyseter til Egypt, mens det i 1999 gikk over 15.000 seter med retning mystikkens og varmens land.

På ferie uten stress?

Les vår artikkel som belyser feriestress13162 TARGET="_top"> her!

Billig reise?

Har du bestemt deg enda? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse.