Nordmenn vil til Asia

Finnairs Asia-trafikk fra Norge er på rekordnivå.

Flyselskapet Finnair opplever en vekst fra Norge til sine asiatiske reisemål.  Foto: Finnair
Flyselskapet Finnair opplever en vekst fra Norge til sine asiatiske reisemål. Foto: Finnair Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere nordmenn velger den raskeste veien til Asia: via Helsinki i Finland.

Etter årets første ti måneder har trafikken økt med 42 prosent sammenlignet med samme periode forrige år, melder Finnair i en pressemelding.

Finnair flyr til ti destinasjoner i Asia: Shanghai (Kina), Hongkong, Seol (Sør-Korea), Beijing (Kina), Tokyo (Japan), Osaka (Japan), Nagoya (Japan), Singapore, Delhi (India) og Bangkok (Thailand).

Trafikken til samtlige reisemål har økt fra Norge, og Finnairs Norges-sjef Kenneth Gillberg sier at tallene taler sitt tydelige språk:

Finnairs Norges-sjef Kenneth Gillberg konstaterer at Asia er populært blant nordmenn. Foto: Finnair
Finnairs Norges-sjef Kenneth Gillberg konstaterer at Asia er populært blant nordmenn. Foto: Finnair Vis mer


– Våre norske kunder har oppdaget at den raskeste og mest klimasmarte veien går via Helsinki til Asia.

Fra Trondheim til Bangkok

Den 30. oktober åpnet Finnair sin tredje destinasjon i Norge, Trondheim, i samarbeid med Flybe der Finnair eier 40 prosent av aksjene.

– Bangkok er den klare favoritten fra Trondheim, men også Finnairs destinasjoner i Kina er populære - spesielt Hongkong og Beijing, sier Gillberg.

Kina populært

Etter at etterspørselen etter Kina som reisemål stadig økte, valgte SAS i sommer å sette opp en ny rute fra København til Shanghai. Dette i tillegg til ruten København - Beijing.

Lederen for FN's World Travel Organisation har tidligere spådd at Kina er verdens største turistland om 20 år.

For bare 11 år siden, i 2000, besøkte bare rundt åtte millioner turister Kina. I 2009 hadde det årlige besøkstallet økt til 50,9 millioner, noe som er en imponerende vekst.

Det er vakkert i Lumphini park i Bangkok i Thailand. Finnairs rute fra Trondheim til Bangkok har på kort tid blitt svært populær. Foto: Colourbox.com
Det er vakkert i Lumphini park i Bangkok i Thailand. Finnairs rute fra Trondheim til Bangkok har på kort tid blitt svært populær. Foto: Colourbox.com Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer