Nordmenn mest opptatt av sol

Nesten 6 av 10 mener sol og varme er viktigst i ferien.

Foto: Peter Zelei
Foto: Peter Zelei Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette kommer frem en fersk nordisk undersøkelse der charterselskapet Ving og dets nordiske søsterselskap i Sverige, Finland (her heter selskapet Tjäreborg) og Danmark (her heter selskapet Spies) har spurt 200.000 personer om hva de mener er viktigst i ferien.

Hele 57 prosent av nordmenn som ble spurt svarte at sol og varme er det viktigste i ferien. Dermed indikerer undersøkelsen at nordmenn er hakket mer opptatt av dette enn naboene våre. 53 prosent av finnene og 52 prosent av svenskene mente det samme, mens bare 43 prosent av danskene mente sol og varme er viktigst.

Ut i sola? Se opp for strålene Her er barna (og voksnes) solvettregler

Forskjellene mellom nordmenn, svensker og finner er altså minimal. Og det er vel ikke overraskende for noen at sol og varme er viktig når vi skal reise på ferie, vi som bor i et klima som kan være ganske ustabilt om sommeren. At bare 43 prosent av danskene synes det er viktigst er kanskje mer overraskende.

Ahhh ferie!

Hva er viktigst for deg i ferien? (Avsluttet)
Sol og varme(46%)
Nye opplevelser(24%)
Avslapping(18%)
Tid med venner og familie(11%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


De spurte kunne velge mellom fire svar, og de andre var tid med venner og familie, avslapping og opplevelser. 18 prosent av nordmenn mente familietid er viktigst i ferien, mens 19 prosent mente avslapping er viktigst. Bare seks prosen synes opplevelser er det viktigste med å ta ferie.

På det siste punktet skiller vi oss klart fra danskene. 16 prosent av de spurte danskene mente opplevelser er viktigst.

Hva er viktigst i ferien? Slik svarte de spurte
LandTid med familie og vennerSol og varmeAvslappingNye opplevelser
Norge18 %57 %19 %6 %
Danmark22 %43 %19 %16 %
Sverige19 %52 %18 %11 %
Finland16 %53 %18 %13 %


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer