Nordmenn markerer hjemme

Drammen (NTB): De fleste av oss planlegger å tilbringe årets nyttårsaften hjemme i våre egne stuer. Og planene var lagt før bølgetragedien rammet Asia, skriver Drammens Tidende.

Dempet nyttårsfeiring

  1. Nordmenn markerer hjemme


I en meningsmåling som Markedsinfo gjennomførte for avisen før søndagens katastrofe, svarte halvparten at de kom til å tilbringe overgangen til det nye året hjemme.
Men da hadde så mye som 17 prosent ikke bestemt seg, skrev avisen torsdag.

– Dette var vel å merke før monsterbølgen rammet Sørøst-Asia andre juledag og naturkatastrofen med alle dens ufattelige tragedier la en solid demper på enhver feststemning. Det var altså før oppfordringen kom om å sende penger til flodbølgeofre i stedet for å kaste dem bort på fyrverkeri, het det videre.

– Hadde meningsmålingen vært gjennomført nå, tyder alt på at «hjemmebasert nyttårsmarkering» ville vært enda mer statistisk dominerende, tilføyde Drammens Tidende. Likevel opplyser omtrent hver fjerde av de spurte i meningsmålingen at hun eller han skal på fest eller i selskap hos andre.

Menn og kvinner er stort sett samstemte i sitt syn på hva de ønsker å gjøre nyttårsaften, går det fram av målingen fra Markedsinfo. Unntaket er at flere kvinner enn menn ennå ikke hadde bestemt seg for hvordan årsskiftet skulle markeres, da målingen ble gjort.

(©NTB)