Nordmenn foretrekker å sovne nakne når de overnatter på hotell.  Foto: Silje Ulveseth
Nordmenn foretrekker å sovne nakne når de overnatter på hotell. Foto: Silje UlvesethVis mer

Nordmenn foretrekker å sove nakne

Det viser en undersøkelse om våre hotellvaner.

Hva gjør vi egentlig når vi er på hotellet? Det har hotellsøketjenesten Hotels.com sett nærmere på. Nylig utførte de en undersøkelse som gikk på ferievaner og preferanser.

Her kan du se noe av det de konkluderte med:

Slik sover vi

I undersøkelsen om globale sovevaner kommer det frem at nordmenn flest foretrekker å sove nakne i hotellsengen. Her kommer britene på andreplass.

Har du noen gang tenkt på hvilken side av sengen du legger deg på? Globalt sett er faktisk den høyre siden av hotellsengen den mest populære, ifølge undersøkelsen.

Når det gjelder sovestillinger, er det mest populært å sove på høyre side. I Asia foretrekker de derimot å ligge i stjerneposisjonen.

Og hva gjør vi på når vi er på hotellet? Vel, spanjolene innrømmer i alle fall at de slår i hjel tiden på hotellrommet ved å ha sex.

Denne globale undersøkelsen er gjennomført for Hotels.com, som har spurt over 1.000 reisende i perioden 25. april 2011 til 25. mai 2011. Undersøkelsen er gjennomført i Australia, Storbritannia, Irland, Sverige, Finland, Hong Kong, Kina, Korea, Singapore, India, Spania, Italia, Frankrike, Mexico, Nederland, Norge, Sveits og Tyskland.

Er du enig? Dette er "forbudt" i ferien

Den best likte frokosten

DinSide har tidligere skrevet at turister foretrekker den tradisjonelle full English breakfast. I undersøkelsen til Hotels.com svarer også 53 prosent av respondentene at det er den beste starten på dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En klassisk engelsk frokost består av bacon, speilegg, stekte pølser, stekt tomat, stekt sopp, bønner i tomatsaus og ristet toast. Noen ganger er stekt blodpudding også med.

20 prosent svarer at de heller foretrekker continental breakfast. Denne frokosten består gjerne av juice, kaffe, croissant, smør og syltetøy.

Selv om irene har betalt for feriefrokosten, hender det at de ofte dropper den til fordel for litt ekstra søvn, ifølge undersøkelsen.

Frokostundersøkelsen til Hotels.com ble gjennomført i 21 land i uke 25 og 26 via internett. Totalt svarte 2.495 deltakere på undersøkelsen.