For mange er ferien tiden for fred og ro. Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME
For mange er ferien tiden for fred og ro. Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME Vis mer

Nordmenn er sære på ferie

Tre av ti vil helst feriere uten andre turister.

Publisert
Sist oppdatert

Tre av ti nordmenn vil helst unngå andre turister når de er på ferie. Aller helst prøver vi å styre unna egne landsmenn - og tyskere. Mens dansker irriterer oss minst, viser en undersøkelse utført for Hotels.com.

Hvem ønsker seg ikke en strand helt for seg selv? Det er dessverre et ønske som er vanskelig å oppfylle, med mindre du har såpass mye penger å bruke på ferien, at du kan leie deg en feriebolig med privatstrand.

For de fleste av oss må dele stranda med andre soltørste turister. Det er det ikke alle som synes er like gøy.

Vil ikke møte naboen

Tre av ti prøver å unngå andre utenlandske turister når de er ute og reiser. Og undersøkelsen InFact har gjort for Hotels.com, der 1.028 nordmenn ble intervjuet, viser at aller hardest prøver vi å unngå andre nordmenn.

Dansker mest populære

Etter andre nordmenn kommer tyskerne dårligst ut, og de blir spesielt mislikt av menn. Tyskere er minst populære blant folk i Oslo (5,7 prosent) og i Midt-Norge (5,6 prosent). Men svenskene kommer dårligst ut i den yngste gruppen 18-24 år hvor 7 prosent prøver å unngå dem.

Er vi noe bedre? Les saken Farvel, folkeskikk

Våre gode naboer i sør, danskene, er det svært få som har noe imot å møte i ferien. Nå er det jo som kjent dejlig å være norsk i Danmark, og Danmark er det nest mest populære ferielandet for oss nordmenn, etter Spania. Av de spurte i undersøkelsen var det bare 0,6 prosent som svarte at de prøver å unngå dansker på tur.

Noe mer overraskende er det kanskje at så få unngikk franskmenn (kun 1 prosent). Franskmenn har rykte på seg for å være arrogante og lite imøtekommende. Så ille har det vært, at landets turistminister for noen år siden kjørte i gang med en kampanje for å få franskmenn til å bli mer høflige mot utenlandske turister.

Er det så ille, da?

At tre av ti ønsker fred og ro i ferien er kanskje ikke så oppsiktsvekkende, når vi tenker oss om. For mange er ferien tiden for å slappe av og lade batteriene - ikke for å tråkke oppi en gjeng andre turister.

Prosentvis er det dessuten svært få som faktisk svarer at de prøver å unngå diverse nasjonaliteter i ferien. Men noen av oss har leie erfaringer med forskjellige nasjonaliteter på ferietur. Da DinSide skrev om at britene helst ikke ville dele cruiseksipet med amerikanere, fikk vi inn mange debattinnlegg fra lesere som luftet sine frustrasjoner over forskjellige nasjonaliteter. Les hva de skrev i denne saken: De verste turistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer