Turen i Vesthimmerland går forbi flere kulturminner, som gamle gravhauger.
Turen i Vesthimmerland går forbi flere kulturminner, som gamle gravhauger.Vis mer

Nord-Jylland i snegletempo

Natur, historie og god tid. Snail Trails vandreturer viser deg det flotteste Nord-Jylland har å by på.

Er du en danmarksfrelst vandrer som synes den norske fjellheimen er for bratt? Da burde Snail Trails vandreturer være midt i blinken. Snail Trail arrangerer ukelange vandreturer på kryss og tvers i Nord-Jylland - med overnattinger på hyggelige vertshus og kroer.

Snail Trail arrangerer fem forskjellige turer:

 • Vestvendsyssel - på vestkysten av Nord-Jylland opp til Skagen.
 • Østvendsyssel - fra Skagen og nedover langs østkysten av Nord-Jylland og til Aalborg.
 • Han Herred-Thy - mellom Nord-Jyllands vestkyst og Limfjorden.
 • Vesthimmerland - fra Aalborg og vestover langs Limfjorden.
 • Østhimmerland - gjennom kongeørnens naturområde Lille Vildemose, Rolv Skog og ned til Mariager Fjord.
 • Turene er fra 107 til 154 kilometer lange og går i lett turterreng.

  Guide og bagasjetransport

  Med på turen følger en kunnskapsrik og lokalkjent guide som forteller om historiske minnesmerker og bygninger dere vandrer forbi. Bagasjen blir fraktet fra overnattingssted til overnattingssted, så deltakerne slipper å bære den med seg.

  Lena Kullberg er damen som står bak Snail Trail. Hun har vandret mye både i Danmark og resten av Europa og er selv fra Nord-Jylland. Hun så at det manglet et selskap som arrangerte vandreturer for folk som ikke er lokalkjente, og startet dermed Snail Trail i fjor.

  Ruten Vesthimmerland svinger innom byen Nibe, der du kan prøve den lokale spesialiteten sildedog (stekt sild i pølsebrød). Høres rart ut, men smaker godt!
  Ruten Vesthimmerland svinger innom byen Nibe, der du kan prøve den lokale spesialiteten sildedog (stekt sild i pølsebrød). Høres rart ut, men smaker godt! Vis mer


  Turene koster fra 815 til 1.245 euro (cirka 6.350 til 9.700 kroner), og inkluderer transport av bagasje, overnatting i dobbeltrom eller tomannsværelse med eget bad, frokost, middag og matpakkelunsj, drikke og frukt som tas med på vandreturene.

  Snail Trails vandreturer er langt fra noen actionferier, men passer for deg som liker å vandre i rolig tempo med hyggelig selskap, og som er interessert i natur og historie.

  På nett:
  Snail Trail