Sjarmerende Whistler er verdenskjent for sine skibakker. Foto: Whistler/Blackcomb Skiresort
Sjarmerende Whistler er verdenskjent for sine skibakker. Foto: Whistler/Blackcomb SkiresortVis mer

Nord-Amerikas beste skisteder

Det er hit du bør reise på skiferie.

Det amerikanske reisemagasinet Condé Nast Traveler har fått sine lesere til å stemme frem de beste skistedene i Nord-Amerika.

De som har vært og stått på ski over dammen, vet at det er nok av store og lekre anlegg å velge mellom. De nærmere 26.000 leserne som har stemt, har vurdert både bakketilbud (for nybegynnere, viderekommende og eksperter), terreng og snøforhold, heisanlegg, afterski og aktiviteter, restauranttilbud og atmosfære.

Dersom du har tenkt deg på skiferie i USA eller Canada, er det kanskje verdt å ta en kikk på listen og velge et av disse skistedene som destinasjon for turen.

Maksimal poengsum er 100.

1. Whistler Blackcomb, British Columbia, Canada - 91,2 p
2. Telluride, Colorado, USA - 89,9 p
3. Beaver Creek, Colorado, USA - 89,4 p
4. Deer Valley, Utah, USA - 89,0 p
5. Vail, Colorado, USA - 88,4 p
6. Jackson Hole, Wyoming, USA - 87,8 p
7. Aspen, Colorado, USA - 87,5 p
7. Sun Valley, Idaho, USA - 87,5 p
9. Park City, Utah, USA - 83,4 p
10. Stowe, Vermont, USA - 82,4 p

Fra Whistler. Foto: Kevin Arnold
Fra Whistler. Foto: Kevin Arnold Vis mer


Som du ser stikker Whistler på Canadas vestkyst av med seieren. Dette er et verdenskjent skiresort med svært gode snøforhold og et stort bakkenett. Whistler scorer over 90 poeng på både terreng og bakketilbud, men får bare 85 poeng for heisanleggene. Og det til tross for at det som må være verdens tøffeste gondolbane for et par år siden. Den går mellom nabofjellene Whistler og Blackcomb. Se bilder og video her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ellers dominerer skistedene i Colorado topp ti-listen. Hele fire av topp ti er skiresorter i Colorado. DinSide har vært i Colorado og testet noen av delstatens beste pudderperler.

Hvis du vil se topp 20-listen, og også hvilke 50 skihoteller som kommer best ut av det i undersøkelsen, så finner du dette hos Condé Nast Traveler.