LA HÅNDKLÆRNE BLI IGJEN: Ny teknologi kan røpe om du forlater hotellet med deres håndklær i bagasjen.  Foto: Colourbox.com
LA HÅNDKLÆRNE BLI IGJEN: Ny teknologi kan røpe om du forlater hotellet med deres håndklær i bagasjen. Foto: Colourbox.comVis mer

Nok en grunn til å la håndklærne ligge igjen på hotellet

Ny chip varsler om håndkletyverier.

Er du en av dem som kommer hjem fra ferie med kofferten stappfull av alt fra sjampoflasker til badekåper og håndklær? Føler du deg truffet, bør du absolutt lese videre.

Nå tar hoteller ibruk ny teknologi som skal stoppe håndkletyvene. Går du inn under denne kategorien, bør du heretter velge hotell med omhu.

Her trives bakteriene

Vaskbar chip skal stoppe tyvene

Et selskap i Florida har nemlig utviklet en vaskbar chip, som kan festes på alt fra håndklær til badekåper og sengetøy, skriver New York Times. Den såkalte RFID-chipen (står for radio frequency identification) gjør det mulig å skanne alle hotellets vaskbare eiendeler på flere sjekkpunkter, for eksempel på veg til og fra vaskeriet.

Ikke minst sørger chipen for at en alarmen ringer hvis en hotellgjest tar med seg et av håndklærne ut av hotellområdet. Dette kan fort gjøre avreisen fra hotellet til en flau affære.

Har du på deg dette i sikkerhetskontrollen kan det også bli pinlig

Sparer tusenvis

Så langt er det hoteller i USA som har tatt den nye teknologien i bruk, blant annet et hotell i Honolulu, som tok i bruk chipen i fjor sommer.

Og det fins tydeligvis mange håndkletyver der ute - ikke minst som ferierer på Hawaii. Tidligere opplevde hotellet bassenghåndkletyverier for 4.000 dollar i måneden. Nå er dette beløpet gått ned til 750 dollar per måned.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strandlinje og null trafikkstøy? Sjekk hotellets virkelige beliggenhet