Noen aktive tips for Norgesferien

Fjell og hav. Ingen grunn til å sitte stille og la myggen bite.

<strong>Hoddeviksanden:</strong> Surfing ved Stadt bør være utfordrende for den som ikke har prøvd før, selv om bølgene ikke er på sitt villeste sommerstid. Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norway
Hoddeviksanden: Surfing ved Stadt bør være utfordrende for den som ikke har prøvd før, selv om bølgene ikke er på sitt villeste sommerstid. Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norway Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom stillesittende ferie blir for mye for deg, har vi listet opp noen gode og aktive ferietips for den som vil være i Norge nå på tampen av sommeren.

August i fjellet?

Her er toppene du tar på en ettermiddag, skrev vi i fjor, og viste blant annet til Gaustatoppen og Preikestolen. Disse fjelltoppene er også med på listen over Norges ti mest populære fjellturer, slik Turistforeningen ser det.

Kanskje bør du kombinere fjellturene med billige og sosiale overnattinger på vandrerhjem.

Sjekk også Trolltunga: – Ikke for pyser

Vi du ha med hele familien på klatremoro i mer kontrollerte former, kan du sjekke aktivitetsparken Høyt&Lavt i Vestfold. Parken har barneløyper tilpasset de fra tre og oppover, og mer krevende utfordringer for større barn og voksne.

På to hjul

Blir fotturer for langsomt, kan du ta med deg tohjulingen til fjells. På Skiinfo finner du mange tips om steder som er egnet for heftige sykkelopplevelser. Både utforsykling, stisykling og tursykling er representert. Også Syklistenes Landsforening er et godt utgangspunkt for informasjon om fine sykkelopplevelser i Norge.

Mer om utforsykling og norske sykkeleventyr.

Surfing i Norge

Bølgene er best i de kalde månedene, men er du fersk, kan du alltids sjekke ut Jæren også i sommermånedene. Stavanger - Norges ukronede surfehovedstad, mente vår journalist i 2008.

SE BILDENE de ikke vil du skal se ...

Samme journalist besøkte Stadt to år tidligere, og opplevde det han mente var en spenstig parring av Blitz, "flower power", "hang loose" og vill vestlandsnatur. Kombinasjonen gjorde Stadtlandet til et lite mekka for brettfolket.

De beste strendene

Strandliv trenger ikke være stillesittende. Her fra Storøyodden. Foto: Stine Okkelmo
Strandliv trenger ikke være stillesittende. Her fra Storøyodden. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Svømming må jo absolutt kalles en aktivitet, og Norge har mange fantastiske strender. Kun seks av dem har fått blått flagg. To av disse ligger i Kristiansand (Bystranda og Hamresanden), en i Bergen (Helleneset), to i Asker (Hvalstrand og Sjøstrand) og en i Bærum (Storøyodden badestrand). Ny av året på denne listen er Helleneset i Bergen.

Men kravene for å få blått flagg er relativt omfattende og strenge. For villere opplevelser langs kysten, trenger du ikke sjekke denne listen med svært organiserte strandopplevelser, men heller ta en kikk på noen av de vakreste strendene i Norge.

Ferskvannsbading er også deilig. Men vær obs: I noen vann blir du straffet for å bade

Til sist: Sjekk noen av landets hemmelige ferieperler. Fortsatt god sommer!