NM i gang

I helgen startet det som blir kalt NM i berg- og dalbanekjøring. Lørdag håper man å kåre en vinner.

Deltakerne i NM'et slåss ikke om knapper og glansbilder, premien som består av lisvstidspass til Tusenfryd og medlemskap i "Den norske berg- og dalbaneklubben" gjør at medlemmene nok vil klemme seg fast i vogna til de ikke har følelse i fingrene.

Vel, ok de kjemper også om en tur for to til California med 10.000 kroner i lommepenger.

Fra venstre: Håkon Gustavsen, Nina Mughal, Jannicke Dragvoll, Rannveig Halldorsdottir, Håkon Ripe, Odd-Ivar Donjem. Foran: Knut-Ove Sørenssen og Rolf Christian Vabø. Foto: Dag Erik Grøtnæs
Fra venstre: Håkon Gustavsen, Nina Mughal, Jannicke Dragvoll, Rannveig Halldorsdottir, Håkon Ripe, Odd-Ivar Donjem. Foran: Knut-Ove Sørenssen og Rolf Christian Vabø. Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


Startskuddet gikk cirka klokken 13.30 søndag 29. april, og vil foregå til det står igjen en mann eller kvinne som har utkonkurrert de andre. Arrangørene for NM'et er Tusenfryd i samarbeid med Radio1.

- Vi satser på at vi kan kåre en vinner neste lørdag. Da har deltakerne kjørt de fleste av berg- og dalbanene i parken, og ikke tilbrakt mindre enn til sammen 14 timer på speedmonster, forteller markedsjef i Tusenfryd Erik Andersen.

Les Din Sides test av Speedmonster og se bilder fra banen her...

Nøye tilsyn

Ettersom det vil være en stor påkjenning for deltakerne å bli utsatt for disse g-kreftene og den vektløse tilstanden så mange ganger vil de hele tiden bli nøye fulgt av lege.

- Dette er moroprosjekt, men vi må ikke glemme det menneskelige i dette. Ingen skal gjøre noe over det som er forsvarlig i dette arrangementet, sier Andersen.

Foruten tilsyn av lege har alle deltakerne blitt utstyrt med nakkestøtte igjennom konkurransen for å holde nakken stabil, og de har også fått pulsklokke for å holde kontroll på sin egen form.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og DER gikk startskuddet for 14 timer i speedmonster, og en hel uke med berg- og dalbanekjøring. Foto: Dag Erik Grøtnæs
Og DER gikk startskuddet for 14 timer i speedmonster, og en hel uke med berg- og dalbanekjøring. Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


Forskjellig bakgrunn

De åtte deltakerne fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger er blitt plukket ut blant over 1.000 søkere. Alle deltakerne skrev søknad om å få være med, og utvelgelsen skjedde uten noen kvalifiseringsrunder.

- Vi har samlet et bredt spekter av ungdommer som dekker høyt og lavt av befolkningen. Deltakerne er fra 23 til 32 år gamle og det er alt fra en systemopperatør på et Orionfly i forsvaret, ekstremsportsutøvere og studenter, forteller Andersen.

Deltakerne er:

  • Oddvar Donjem
  • Håkon Ripe
  • Knut-Ove Sørenessen
  • Nina Mughal
  • Håkon Gustavsen
  • Rannveig Halldorsdottir
  • Rolf Christian Vabø
  • Jannicke Dragvoll