Ni blodharry ferier

Klikk deg videre til neste: Danskebåten


Ayia Napa

Ingen tvil om at strendene er flotte i Ayia Napa. Det samme kan ikke sies om ungdommen som fester her. Foto: Cyprus Tourism
Ingen tvil om at strendene er flotte i Ayia Napa. Det samme kan ikke sies om ungdommen som fester her. Foto: Cyprus Tourism Vis mer



Hit drar 18-åringene for å feste, fylle og oppføre seg umoralsk. Skandinavisk og ikke minst britisk ungdom kommer og skjemmer ut hjemlandet. Vi snakker om shotskonkurranser, wet-tshirt oppvisninger, simulerte sexsleker, slåsskamper og generell ufyselig oppførsel. Det er blodharry, og ikke noen ferie å skrive hjem om. Neonfargede skvipedrinker går ned på høykant på nattklubber som spiller sommerhitsa fra i fjor. Nei og nei.

Kypros er en fantastisk flott øy, så sørg for å få med deg mer enn bunnen av doskåla hvis du drar hit. Ayia Napa er faktisk et vakkert sted, men da må du reise dit utenom høysesongen i juli og august. Alternativt reiser du til Paphos, en noe mer stilfull og sofistikert ferieresort på vestsiden av øya.

På nett:
Cyprus Tourism

Klikk deg videre til neste: St. Tropez


Danskebåten

Skagen innbyr til både bading og sykkelturer. Foto: Morten Bjarnhof/Visit Denmark
Skagen innbyr til både bading og sykkelturer. Foto: Morten Bjarnhof/Visit Denmark Vis mer


"Cruise" over Skagerrak med dansebåten - og meng deg med nordmenn som er mest opptatt av å drikke opp kvota før båten legger til kai i Hirtshals. Sorry, men hvis du ikke engang planter føttene på dansk jord før båten gjør vendereis, kan du ikke kalle den store ekspedisjonen noe annet enn en harrytur.

Å ta fergen til Danmark er en glimrende måte å komme seg til dette dejlige land, om du så er på vei til Kongens by, sykkeltur langs Skagen, eller Legoland. De fleste båtene er fine fartøy som fortjener bedre enn at du beskuer dem gjennom ølbriller med styrke +/- 10. Så vær så snill, stopp å drikke når du synes det virker som en god idé å moonwalke over dansegulvet mens det bulgarske dansebandet spiller "I just call to say I love you".

Artikkelen fortsetter under annonsen

På nett:
Visit Denmark

Klikk deg videre til neste: Golden Sands


St. Tropez

Port Grimaud, også kalt "lille Venezia", ble konstruert på 60-tallet. Foto: Port Grimaud Cité Lacustre
Port Grimaud, også kalt "lille Venezia", ble konstruert på 60-tallet. Foto: Port Grimaud Cité Lacustre Vis mer


Ikke la deg lure av glamourimaget til dette franske feriestedet. Det skal lite til før glamour blir gørrharry. "Sant Trååpeee" er stedet fullt av eurotrash, klysete nyrike som tror de kjører stil når de sprader rundt i D&G bikinier og dyre solbriller. Gamle, bæsjebrune gubber med plastikkopererte pikepåheng og horrible yatchmonstre i havna spruter champagne på brøstet mens de digger seg selv. Falskt og forferdelig.
Azurkysten er betagende vakker, og det finnes mange flotte feriesteder for folk med bena godt plantet på jorda. Prøv heller Ste Maxime, Port
Grimaud eller Les Îles d'Hyéres, for eksempel.

På nett:
Ste Maxime
Port Grimaud`
Les Îles d'Hyéres

Klikk deg videre til neste: Alanya


Golden Sands

Idyll i Nessebar.
Idyll i Nessebar. Vis mer


Det var med hundre i innsats og null i vurdering, at den bulgarske kystlinjen ble utviklet for turisme etter kommunismens fall. Selve innertieren i coctailen av grå fasader, griserøde ølvommer på billigtur og trabantlaster med profesjonelle babuschkaer, er Golden Sands.

Til tross for sin tilsynelatende fine fasade og barnevennlighet på dagen, er baksiden like mørk som sotede bakruter. Her finner du diskoteket og horehuset vegg i vegg. Horehuset har forøvrig en representativ inngangsportal for hele den avgrensede resortbyen - en dame som skrever over døren i bikini. Maten er like innbydende og smakløs, men det gjør ikke så mye når ølet er billig. Midt i blinken for Harry Humpetur på ferie.

Standarden på de bulgarske feriestedene er gjennomgående ganske gørr, men reiser du til Nessebar utenfor Sunny Beach, vil du finne en fin liten landsby. Stedet er på verdensarvlisten, og er et lite unikum på harrykysten.

På nett:
Nessebar.net

Klikk deg videre til neste: Natal


Alanya

Jo mer, jo bedre, I Alanya.
Jo mer, jo bedre, I Alanya. Vis mer


Tyrkias absolutte harry-heaven er godt egnet for deg med hockysveis og rullings i skjortelomma. Ikke nok med det, det er perfekt for 18 til 22- åringer som vil sleike sol og tequila fra pupper og mager. Om du er jente og liker å få oppmerksomhet, vil du garantert ha et harem av tyrkiske skjørtejegere rutsjende etter deg i sitt eget sikkel dagen lang. Her er det ikke mye annet å finne på enn å drikke seg full, vise hud og rulle seg i sanden med første og beste bartender. Blodharry!

I Tyrkia har du mange nydelige alternativer langs Turkiskysten. Marmaris og Fethiye ligger lenger vest, og har noen av Tyrkias flotteste strender og et bra uteliv. I områdene rundt kystbyene finner du noe av verdens best bevarte arkeologiske skatter.

På nett:
Marmaris
Fethiye

Klikk deg videre til neste: Fet Pattaya


Natal

Det meste er ganske simpelt i Natal.
Det meste er ganske simpelt i Natal. Vis mer


Det brasilianske charterstedet har utviklet seg til å bli det nye Pattaya, Thailand. De fleste turister havner opp på Ponta Negra-stranden, som ligger rett utenfor Natal. Her finner du det Norske Hus sine kaffebord på stranden om dagen, og verdens eldste håndtverk utført av lokale jenter hele natten. Same shit, new wrapping! Forøvrig er det meget mulig at du treffer på noen av B-gjengens gullbelagte medlemmer her, og sannsynligheten for at du har oppholdt deg på Vaske-Bakkes eiendom hele ferien er stor.

Reiser du til Praia de Pipa som ligger en time lenger sør, finner du et mer avslappet og mye finere sted. Porto de Galinhias er også et fint alternativ til turistmaskinen Natal. For å rømme fra alt med et snev av harryfaktor, er øygruppen Fernando de Noronha tingen. Den ligger litt over en times flytur ut i Atlanteren fra Natal. Her vil du finne et paradis ukjent for nordmenn flest.

På nett:
Fernando de Noronha
Praia de Pipa

Klikk deg videre til neste: Benidorm


Pattaya

Thailand er et vidunderlig vakkert ferieland. Utenfor Pattaya.
Thailand er et vidunderlig vakkert ferieland. Utenfor Pattaya. Vis mer


- Sawadi kah, hilser de vennlige thaiene, alltid med et smil som får deg til å føle seg som om du er en kjær slektning de ikke har sett på lenge.

- Schåål a!, brøler turistene tilbake med en drink hvor blandevannet utgjør tre prosent i hånda.

- Hø, 100 baht, a? Erru helt kokko, eller? prutes det over en t-skjorte.

Det er klart at turisten gjerne vil knipe inn på reisebudsjettet. Da gjelder det å prute som om salgskaren er fanden selv, som må bekjempes av snydens fulle nordmenn, briter og tyskere. For bruttonasjonalproduktet per capita i Thailand er p.t. på 7.000 dollar, 30.000 dollar mindre enn hva som er tilfelle i Norge. Da er det klart en må spare på tierne.

Pattaya er utmattende, ikke fordi stedet minner om Benidorm, men fordi de mange turistene oppfører seg helt uspiselig.

Thailand har en rik og sammensatt kultur. Dra hvor som helst ellers og du finner vakre templer, nydelig mat, fredelige mennesker og fantastiske vakker natur.

Les mer: ABC Thailand

På nett:
Tourism Thailand

Klikk deg videre til neste: San Antonio, Ibiza


Benidorm

Benidorm. Har du sans for spansk kultur, dra derfra øyeblikkelig. Foto: Laurence Diver
Benidorm. Har du sans for spansk kultur, dra derfra øyeblikkelig. Foto: Laurence Diver Vis mer


Er du litt interessert i verden utenfor trammen, så synes du gjerne at det er spennende å smake ny mat, smake på en vin fra et distrikt du ikke visste eksisterte og lære deg å si god dag på et annet språk. I Benidorm, Spania, er det ikke mulig. Her har soltørste nordeuropeere laget sine egne små samfunn. Her finnes tyske frisører og barer. Her finnes norske boligmeglere og Jarlsbergost i fleng. Her er engelske puber og gyselige suvenirsjapper som selger små dukkemenn med mexicanske sombreros (vanskelig å skille mexicanere fra spanjoler). Madridleño (spansk lapskaus) har de aldri hørt om, og språket her er tysk/engelsk. Den heller dulgt opplyste immigrantbefolkningen her har i fullt alvor foreslått at spanjolene bør lære seg tysk/norsk/engelsk.

Dra heller til den vakre universitetsbyen Murcia eller til kule Valencia med sine arkitektoniske nyvinninger.

Les mer: DinSide Spania-arkiv

På nett:
TurisValencia
Murcia Turística

San Antonio, Ibiza

Kultiverte og vakre Eivissa by på Ibiza, langt unna de nedspydde partygatene i Sant Antonio.
Kultiverte og vakre Eivissa by på Ibiza, langt unna de nedspydde partygatene i Sant Antonio.

Vis mer


San Antonio er i den travle chartersesongen full av britisk delvis overvektig, arbeidsledig ungdom som drekker seg gjennom to uker, mens de supplerer med spansk pot og ellers hva de kommer over av rusmidler som koster under ti pund. De tror catalá (katalansk for katalansk, det offisielle språket på Ibiza) er en drink, frotterer genitialene sine mot hverandre i ”morsomme” drikkekonkurranser og spyr sørgelig i full offentlighet. Spania har de siste årene vedtatt lover som skal regulerer både alkoholinntak og røykelov, måtte disse lovene håndheves kraftig i San Antonio.

Ibiza hører til de Balearene og er et egentlig et flott og naturskjønn øy. Her holder mange kunsthåndverkere til, blant annet Jade Jagger, Mick Jaggers eldste datter, som har fått mye oppmerksomhet for de spesielle smykkene sine. Byen Eivissa står på UNESCOS verdensarvliste. Dra overalt utenom miserable San Antonio.

Les mer: BILDESPESIAL: Spanias verdensarv-byer

På nett:
De baleariske øyene
Eivissa by