New Yorks beste hamburgere

Den saftige hamburgeren er amerikanernes nasjonalrett. Her finner du New Yorks beste.

Sånn skal en skikkelig burger se ut! <i>Foto: All Over Press</i> Foto: All Over Press
Sånn skal en skikkelig burger se ut! Foto: All Over Press Foto: All Over PressVis mer

Den består av en kjøttkake, brød, ketchup, ost, og kanskje litt grønt og en baconskive. Kan man egentlig feile når man lager en hamburger? Absolutt! Stakkars deg som tror at McDonald's hamburgere representerer amerikanernes favorittmat på en respektabel måte. Det blir som å sammenligne mors hjemmebakte boller med de du får kjøpt i pose på Rimi. Posebollene er helt OK, men de kan ALDRI måle seg med mammas vidundre.

Så også med hamburgeren. Kjøttkaken skal være laget av rent oksekjøtt, være godt stekt utenpå, men saftig og rosa inni. Brødet skal være ferskt og ikke smake av tilsetningsstoffer. Det skal være cheddarost, friske grønnsaker, sprøstekt bacon, skikkelig ketchup og eventuelt et hint av sennep, for den som liker det.

Ble du sulten nå?

Vi har funnet en liste over fem burgerjoints som regnes som de beste i New York. Eller, noen er vel mer for restauranter å regne. Det er magasinet Time Out New York som har plukket ut sine favoritter, men vi har dessverre ikke hatt gleden av å teste noen av burgerne selv. Det har imidlertid den britiske avisa The Times hatt, og har noen av våre lesere også gjort det, er det bare å dele dette i debattforumet nedenfor. Det gjelder også dersom noen har andre burgerrestauranter i New York de vil anbefale.

DE FEM BESTE BURGERNE:

The best of the best

Corner Bistros burgere har fått stempelet "Ingen over, ingen ved siden" av newyorkere. Såpass gode skal bistroens burgere være, at når Time Out New York kårer den beste hamburgeren i sin årlige "Food Awards", heter kategorien "Best Burger (besides Corner Bistro)". Corner Bistro har fire ulike hamburgere på menyen, og serverer 600 burgere daglig til sultne newyorkere. Burgerne koster 40-60 kroner, litt avhengig av type.
Adresse: 331 W 4th Street at Jane Street
Område: Mellom West Village og Meatpacking District

Nyt burgeren din på takterrassen. Foto: Rare Bar and Grill Foto: Rare Bar and Grill
Nyt burgeren din på takterrassen. Foto: Rare Bar and Grill Foto: Rare Bar and Grill Vis mer


Avanserte burgere

Rare Bar and Grill serverer nokså avanserte burgere - her får du blant annet lakseburger og kobeburger med trøffelsmør. Kobekjøtt regnes som det beste kjøttet du kan få, og stammer fra en spesiell og gammel kinesisk storferase. Du kan også få kjøpt bisonburger og tunfiskburger her. Priser fra cirka 55 til 140 kroner. Rare har en flott takterrasse der du kan nyte burgeren og skue ut over New Yorks skyline.
Adresse: 303 Lexington Avenue ved 37th Street
Område: Manhattan
På nett: Rare Bar and Grill

Luksusburgeren


DB Bistro Moderne har, som navnet kanskje antyder, gitt hamburgerne sine en liten tvist. En ganske luksuriøs en, faktisk. Her får du nemlig hamburgere med fyll av foie gras (gåseleverpostei), servert med sorte trøfler og tomatkompott. Og prisen? Minstevarianten koster cirka 195 kroner, den største 460 kroner!
Adresse: 55 W 44th Street
Område: Mellom 5th og 6th Avenue
På nett: DB Bistro Moderne

Ultratrendy miniburger

Pop Burger serverer knallgode burgere og slemme drinker. For at disse to skal passe sammen, serveres det kun burgere i miniformat, omtrent som litt forvokste kanapeer. Et par miniburgere koster cirka 35 kroner. Om dagen fungerer PopBurger som en veldig kul burgerjoint, om kvelden blir det et utested der de hippe og trendy frekventerer.
Adresse: 58-60 Ninth Avenue
Område: Meatpacking District

Skolisse-pommes frites og burger med roquefort. Foto: The Spotted Pig Foto: The Spotted Pig
Skolisse-pommes frites og burger med roquefort. Foto: The Spotted Pig Foto: The Spotted Pig Vis mer


Roquefortburger med skolisser

The Spotted Pig åpnet som New Yorks første gastropub for noen år soden, og her regjerer kokken April Bloomfield, som tidligere jobbet på den legendariske River Café i London. Her er det så populært at til og med Bill Clinton måtte vente på bord, skal vi tro nyhetsbyrået Bloomberg, som dro hit for å teste maten i januar. The Spotted Pig har en burger på menyen, og den serveres med roquefort ost og "shoestrings" ved siden av. Dette er ikke gamle skolisser, men syltynne pommes frites. (Men vi tror ikke de er mindre usunne av den grunn.) Herligheten koster cirka 100 kroner.
Adresse: 314 W 11th Street ved Greenwich Street
Område: West Village
På nett: The Spotted Pig