New York tiltrekker selvmordsturister

Mer enn en av ti personer som tar livet sitt i Manhattan, er selvmordsturister.

Publisert
Sist oppdatert

En ny studie viser at en av ti personer som tar sitt eget liv i New Yorks Manhattan, er selvmordsturister, altså mennesker som reiser til Manhattan og New York kun for å ta livet sitt.

Flest selvmordsturister velger å ende livet sitt enten Empire State Building, Times Square og George Washington Bridge, viser studien utført av New York Academy of Medicine.

- Jeg tror ikke noen av oss i det hele tatt tenkte oss at noen turister reiste til en by bare for å ta livet av seg, sa David Vlahov fra New York Academy of Medicine til New York Daily News.

Mellom 1990 og 2004 ble det registrert 274 selvmord der personene ikke bodde i New York. Mer enn halvparten endte livene sine ved å hoppe fra en skyskraper eller høy bro.

- Disse stedene blir selvmordslandemerker, sa selvmordsekspert Richard Seiden til avisen.

Også i Norge

Også i Norge har det vært tilfeller der turister har kommet, for så å ta livet sitt. I 2000 ble en norsk mann og en østerriksk dame funnet omkommet etter å ha hoppet utfor Preikestolen. Senere kom det frem at de to aldri hadde truffet hverandre før, men avtalt å møtes via internett.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer