New York med sjarmoffensiv mot turister

Velkomsthilsen, kart og brede smil skal bedre turistenes førsteinntryk av byen.

Publisert
Sist oppdatert

Streng passkontroll med lange køer og gretne kontrollører har møtt de internasjonale passasjerene som lander ved New Yorks flyplasser etter 11. september. Nå ønsker byen å bedre førsteinntrykket.

Mange har klaget på velkomsten ved New Yorks flyplasser. DinSide har selv opplevd lange køer, og kontrollører som ikke gidder å si "hei" eller røre litt på munnviken når vi rakte frem passet.

New York trekker turister, enda newyorkere ryktes å være uvennlige.
New York trekker turister, enda newyorkere ryktes å være uvennlige. Vis mer

Dette, i kombinasjon med strengere innreiseregler, som gjør at alle passasjerer må informere amerikanske
myndigheter om hva de skal i USA, og hvor de skal bo allerede FØR de går på flyet, har gjort at besøkstallene til New York har falt.

Det synes myndighetene i byen er så alvorlig, at de nå lanserer kampanjen "Just ask the locals".

Borgermester Michael Bloomberg vil at turistene skal se store velkomstskilt, og at ansatte på flyplassene skal hilse dem hjertelig velkommen, og dele ut gratis kart over byen straks turistene er gjennom passkontrollen på John F. Kennedy.

På reklameplakater skal kjente innbyggere som Robert DeNiro og Julianne Moore ønske velkommen til byen.

Byens turistkontor, NYC & Company, skal dessuten sende "ambassadører" ut i gatene for å hjelpe turister og gi tips til hva de bør få med seg.

I 2006 besøkte 21,7 millioner utenlandske turister USA. Det er et fall på 17 prosent i forhold til toppåret 2000, da 26 millioner besøkende ankom landet. Til sammenligning har turisme på tvers av landegrensene i hele verden økt med 20 prosent i samme periode.

New York har så langt holdt stand, men turistmyndighetene vil øke det årlige besøkstallet fra nåværende 44 millioner årlig, til 50 millioner innen 2015. Velkomstkampanjen er et av tiltakene de håper vil hjelpe dem på veien.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer