Foto: LaGuardia
Foto: LaGuardiaVis mer

New York-flyplass er USAs verste

LaGuardia kom dårligst ut i en undersøkelse av 30 flyplasser.

Skal du fly til New York, bør du satse på å lande på JFK eller Newark. I hvert fall om du stoler på undersøkelsen til Zagat, der 8.000 passasjerer som flyr mye og ofte ble bedt om å rangere 30 av landets største flyplasser.

- Det beste er å rive hele greia og begynne på nytt. Det er vanskelig å orientere seg der, og den er helt utdatert, sa sjefen for selskapet, Tim Zagat, ifølge Huffington Post.

Når det er sagt, så kommer ikke JFK og Newark så veldig godt ut av det, heller. Maks poengsum er 30, og mens LaGuardia havner på jumboplass med bare 6,18 poeng, får JFK 9,57 og Newark 11,72 poeng.

Det er stor forskjell på topp og bunn, for vinneren, Portland International, får 22,47 poeng. Litt bak kommer Tampa International med 20,71 poeng, og på tredjeplass med 18,50 poeng kommer Salt Lake City International. Se hele listen her.

Det er imidlertid håp om at LaGuardia vil komme litt bedre ut av det neste gang, for flyplassen er i ferd med å oppgradere restauranttilbudet med et amerikansk steakhouse, en fransk bistro, og en pizzarestaurant, blant annet. Dermed blir det et bedre utvalg, og flypassasjerene blir ikke avspist med slappe sandwicher, hurtigmat og brusautomater.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva kreves av en flyplass?

Det finnes så ymse av flyplasser rundt om i verden. Uten å være navlebeskuende må det sies at Gardermoen er en svært velorganisert og oversiktelig flyplass. Ja, det har vært noe problemer med lange køer i sikkerhetskontroll, og noen ganger stokker det seg litt i bagasjehåndteringen, men for alle som har fløyet en del i andre verdenshjørner er dette ingenting.

Les også: Dette er drømmeflyselskapet

Og det ER viktig at flyplassen er ålreit. Du tilbringer jo faktisk ofte et par timer der, siden passasjerer i dag må sjekke inn ganske lang tid før flyets avgang. Da er det fint om det serveres noe skikkelig mat der, at toalettene er rene, og at venteområdene er mange nok og stolene behagelige.

At det er minst mulig forsinkelser og at bagasjen kommer frem er selvsagte krav.

Har du noen formeninger om norske flyplasser? Hva de er gode på og hva de kan bli bedre på? Skriv i debattforumet under.