Nettveien til Alpene

Her er fem smarte nettveier til vellykket alpeferie.

Hopp i det i Alpene i år. Foto: All Over Press
Hopp i det i Alpene i år. Foto: All Over Press Vis mer

Din mening:

Skal du på skiferie denne sesongen? (Avsluttet)
Ja, drømmer om Alpene(50%) 153
Nei, jeg vil heller ha sol i ferien(29%) 88
Ja, blir nok i Norge(22%) 67
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


1: Skibonk

Genialt for deg som reiser avgårde på kort varsel. Her finner du snøforhold, antall åpne heiser og bakker og annen praktisk og oppdatert informasjon i oversiktlige kartsøk (kart fra Google) og lister. Dekker mer enn bare Alpene, så disse sidene kan også være nyttige for helårsskibomsen med hele verden som lekeplass.

Skibonk

2: PisteHors

Er løssnø din greie? Her finner du informasjon for offpiste-kjørere, blant annet med en god seksjon om snøras. Har også siste nytt fra ski- og snowboardverdenen. Mest fokus på Frankrike.

PisteHors

3: Save our Snow

Økoturisme er i skuddet, og etter rapporter som tilsier at Alpene blir snøfrie om altfor kort tid (rapport fra 2003), ønsker mange også å tenke alternativt i vinterferien. Mer om dette på nettstedet Save our Snow, der du blant annet kan sjekke om ditt feriehotell resirkulerer avfallet sitt.

Save Our Snow

4: Skisnowboardeurope

Guider til skisteder i både Norge (ny, men begrenset seksjon), Østerrike, Frankrike, Tyskland, Italia, Sveits, Spania, Andorra og USA/Canada.

Skisnowboardeurope

5: Natives

Smart utgangspunkt for deg som ønsker å sesongjobbe deg til opphold i Alpene. Ledige jobber, tips til hvordan du gjør det og hvor du skal ta kontakt. Dessuten tips til hvordan opphold og jobb kan arte seg, rapportert fra de som vet det best - de som har jobber der selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natives

Flere alpine tips:

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Bestill alpeferien før det er for sent

SKI: Påsken er nesten utsolgt. Bestill alpeferien nå og få de beste prisene. Vi tipser om pakkereiser og gjør-det-selv løsninger.