Nettstedet for deg med flydilla

Airliners.net er et mekka for deg som er interessert i sivil luftfart! Her finner du bilder av så å si alle de flytyper som eksisterer i verden - og i tillegg finnes det diskusjonsgrupper og chatter hvor du kan få svar på så å si alt som har å gjøre med internasjonal luftfart!

Skal du på reise, men er litt usikker på hva slags flytype det er du skal reise med? Her finner du garantert svaret ved hjelp av titusenvis av flyentusiaster!

Over 100.000 bilder!

Crayzy landing - 747 i problemer! Et av mange spennende bilder hos airliners.net Foto: Samuel Io
Crayzy landing - 747 i problemer! Et av mange spennende bilder hos airliners.net Foto: Samuel Io Vis mer

Nettstedet har godt over 100.000 bilder i sitt fotoarkiv og er en nytelse for alle som har en lidenskap for fly. Her finner du bilder fra så å si alle flytyper som finnes i hele verden. Du kan for eksempel søke på flytypen Boeing 767, Ilyushin Il-14, Tupolev Tu-134, Airbus A319, kort og godt alt av flygende maskiner innen sivil luftfart. Du kan også søke ut fra flyselskap og vil da få listet opp alle bilder de fleste flytypene som selskapet benytter seg av. Hver dag kommer det inn ca. 100 nye bilder av fly fra hele verden.

Nettstedet har knyttet til seg over 2000 fotografer som daglig er til stede på flyplasser over hele verden. Hovedsakelig er dette mennesker som har fly som sin store hobby og som gjør dette rett og slett fordi det er morsomt.

I tillegg til bilder av selve flyene finner du en enorm bildedatabase av flyplasser, rullebaner, innredning i kabinene, for ikke å glemme bilder av hvordan de forskjellige cockpitene til de ulike flytypene ser ut. Her finner du også en fin samling bilder av eldre fly fra luftfartens tidligste dager! Ønsker du å kjøpe modellfly eller andre flyartikler er også dette mulig i nettstedets butikkløsning!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unikt forum

Det som gjør Airliners helt unikt er brukerne! De som i første rekke benytter dette nettstedet er piloter, flygeledere, flyplassansatte, hobbyflygere og generelt alle som har interesse av de store sardinboksene med vinger på. De møtes daglig i et forum som kalles ”Aviation Forum”. Du kan være sikker på at dersom et fly nødlander på en liten flyplass i USA, så vet hobbyflyger Glenn i Skåne det i løpet av få minutter dersom han går inn på airliners.net. Her diskuteres det også hvilke flytyper som passer best på strekninger innen så vel USA som Asia. Tilsier for eksempel trafikkgrunnlaget at det burde vært en A320 i stedet for en A300 på strekningen Frankfurt-London?

Vi testet chatten og la inn et spørsmål om hvilken russisk flytype som er den aller største. I løpet av to minutter fikk vi svar! Og svaret var rett!

Det er virkelig underholdene å gå inn på sider hvor det finnes så mange flyeksperter. Enten du bare vil lese om hva de diskuterer, eller om du har relevante spørsmål som du gjerne vil ha svar på. Et par minutter etter at Concordeflyet styrtet utenfor Paris var dette det store temaet denne dagen. I løpet av et få strakser ble det fastslått hvilken eksakt maskin det var som hadde styrtet og det ble straks henvist til hvor på sidene man kunne finne bilder av det samme flyet. Bildene finner du her

Ikke ta alt for god fisk…

Det er selvfølgelig viktig å understreke at det på slike nettsteder alltid vil være en form for usikkerhet om hvem det er du egentlig snakker med – som alltid på nettet! Det finnes sikkert de som synes det er morsomt å utgi seg for å være pilot og som vil dikte opp diverse røverhistorier, men slik vil det alltid være. Du skal i hvert fall lete lenge etter et lignende og mer nyttig nettsted hvis du elsker å lese om hva som skjer innen flybransjen! Du kan selv sjekke Airliners her

Opprinnelig svensk

Nettstedet ble opprinnelig startet i 1996 av svensken Johan Lundgren og er privat og ikke-kommersielt! Serveren står trygt plassert på Universitetet i Luleå - resten av ledelsen er spredt over hele verden. Oppdateringene på sidene foregår til dels i Sør-Afrika, i Nederland og i Storbritannia. Brukerne av sidene er definitivt blitt internasjonale – her møter du flyplassansatte i både Afrika og USA! Sidene har ca. 200.000 sidevisninger pr. dag – og er i dag en av de aller største flywebbene i verdene – spør du oss, også en av de aller beste! God surf!

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev!