Nettets skiguide

Hvordan blir været, hvordan er skiløypene, hva slags støvler skal du velge, og hvordan bør du helst falle om uhellet er ute?

Internett kan være like uoversiktlig - om ikke mer - enn ukjente fjell uten kart og kompass. Vi guider deg på riktig vei.
Internett kan være like uoversiktlig - om ikke mer - enn ukjente fjell uten kart og kompass. Vi guider deg på riktig vei. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er vår guide til skisteder på nettet; Både for deg som planlegger en ferie, og for deg som må ta skituren i cyberspace.

Ski i Norge

Skal du på ski i Norge, enten alpint, snowboard eller langrennski; Her er noen steder å starte:

Rusten?
Eller har du aldri lært å stå på ski? Da bør du kanskje oppsøke en skiskole – linker til skiskoler i Norge finner du på siden til Den norske skiskole.

Skiinfo
er et norsk nettsted med omfattende opplysninger om norske skisenter, kontaktinformasjon, snødybder, puddervarsling, overnattingsbestilling og mye annet. Skiinfo har også informasjon om utenlandske skisteder.

Snøaktiviteter i Norge
kan være så mangt. Norges Turistkontor har fin oversikt over hvor du finner de forskjellige aktivitetene – med kontaktinformasjon.

For turgåere
kan det være aktuelt å oppdatere seg på fjellvettreglene – som du finner på sidene til Den Norske Turistforening. Her er også føremeldinger, pakkeråd til turen – og selvsagt oversikt over turistforeningens hytter. Mest for deg på langrenn.

Startsider

Føler du at du har frisket opp skiferdighetene såpass at du våger deg ut i verden? Her er nettets inngangsporter til skiferien – både innenlands og utenlands:

Snowlink
har informasjon og linker til mer enn 1.000 nettsteder innen området alpint, snowboard og langrenn. Stikkord er utstyr, klær, skisteder, butikker, klubber med mer.

Skicentral
er en startside med linker til en mengde skisider på nett. Lenker til alt fra skianlegg til redaksjonelle sider, overnattingsbedrifter, skireisebyrå osv.

Skireiser

Ut på tur med plankene? Her er norske reisebyrå som selger skireiser til utlandet:

STS Alpereiser
selger skireiser til østerrikske, sveitsiske og italienske fjell.

Sportreiser
er Star Tours skireisebyrå. De selger reiser til 13 destinasjoner i Sveits, Østerrike, Italia og Frankrike.

Langley Travel & Ski Tignes
selger reiser til Frankrike og Canada – og dessuten en del spesialreiser.

Diverse

Heliskiing
er ulovlig i Norge, men populært i USA. På denne internettsiden finner du mer om hvor du kan oppleve dette.

Folkemeningen
finner du på freeride.nu. Her kan du selv være med å sette karakter på skisteder og utstyr – og du kan se hva andre mener om akkurat de skiene du har tenkt å kjøpe, eller det stedet du vurderer å reise. Innbefatter steder i Europa, New Zealand, Canada og Russland.

ifyouski.com
har sider på engelsk, tysk, dansk og fransk. Her finner du masse informasjon, som nyheter, skiteknikk og informasjon om skisteder – og de har flotte 360°C bilder fra en mengde skisteder. Du kan også søke etter bosteder på en mengde steder, og få utfyllende informasjon, med priser og det hele. Spesielt godt liker vi den delen av skiskolen hvor det forklares hvordan du skal falle …

GoSki
har oversikt over mer enn 2.000 skisteder i 37 land.

For bivånere
Er du av dem som heller ser på at andre går og står på ski, heller enn å utføre sporten selv, kan du oppdatere deg om OL i Salt Lake City her.

Kamera

Webkamera i bakken er det mange som tilbyr – også norske Skiinfo som vi har lenket til tidligere i artikkelen. Her er andre steder du kan dra for å sjekke forholdene med egne øyne – direkte fra kamera i bakken:

OnTheSnow
har tilgang til kameraer både i USA, Australia og Europa.

Skinet.com
har “live-sendinger” fra skisteder i Amerika.

Direkte fra snøfylte Europa
sender denne nettsiden. Hundrevis av kameraer på vintersportsteder i Europa.

Snoweye
sender fra webkameraer over hele verden.

Skiblader på nett

Her finner du redaksjonelle saker om ski på nett:

Ski
er et magasin som også utgis i bladform – og her er internettutgaven. Her finner du artikler om steder og skiprodukter, her kan du se forholdene i bakkene gjennom kameraer – og finn din alpinstøvel/finn din ski-kalkulatorer.

Skiingmag
kan by på artikler om steder, utstyr, eventyr og helse – samt fantastisk flotte og actionfylte bilder. I likhet med Ski har også dette bladet morsomme finn din støvel/ski-applikasjon.

Skinet
har nyheter, artikler, bilder, webkameraer, snørapporter og mye annet for vintersporteren.

Hvordan er forholdene i bakken?
Hvordan er forholdene i bakken? Vis mer

Snø, snø og snø

Været er svært sentralt for mange når de skal stå eller gå på ski. Mange av Internettsidene vi allerede har nevnt, har vær- og føremelding - for eksempel norske Skiinfo som har snørapporter for de norske skistedene.

Vi har tidligere laget en oversikt over hvor på nettet du finner værmeldingstjenester – denne artikkelen finner du her. Det finnes imidlertid noen internettsteder som har sin hele og fulle lojalitet hos snøentusiastene og kun konsentrerer seg om snø og snørapporter:

Snow-forecast
Her finner du værmeldinger, snørapporter, topp 10 mest snørike steder og kaldeste steder, snøhistorikk, webkameraer og mye annet om snø.

SkiHorizon
Med ski i blikket; Denne tjenesten har vær- og føremeldinger for over 1.000 skisteder i Tyskland, Østerrike, Frankrike, Italia og Sveits.

Ski på DinSide Reise

I vintersesongen kan du finne skirelaterte artikler på DinSide, her er noen:

 • Mest løype for pengene

 • Dette koster vintereventyret: Skikortpriser

 • Norges 10 største alpinanlegg
 • Eksotiske skisteder

 • Zorbing, bob og skiseil: Alternativ vintermoro i Norge

 • Test deg selv: Er du en skiekspert?
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!