Hotellgjestene sjekker priser og booker rom på egenhånd via nettet. Det gjør prisene billigere. <br />
<i>Illustrasjon: Per Ervland</i> Foto: Per Ervland
Hotellgjestene sjekker priser og booker rom på egenhånd via nettet. Det gjør prisene billigere.
Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per ErvlandVis mer

Nettet gjør hoteller billigere

Eksplosjonen av hotellsøkesider på nettet har gjort at prisene på hotellovernatting i Europa og USA falt med nesten ni prosent i fjor.

Du betaler mindre og mindre for overnattingen når du drar på ferie. Det viser en undersøkelse nettsiden www.hotels.com har gjennomført.

Nettsiden har sjekket overnattingsprisene på 20.000 to- til femstjerners hoteller på mer enn 1.000 steder, hovedsakelig i Europa og USA. De fant at gjennomsnittsprisen på overnattingen hadde falt med 8,7 prosent i de tre siste månedene av 2005 sammenlignet med samme periode året før. Budapest er den europeiske byen med de billigste hotellprisene. Prisene falt med 13 prosent fra 2004 til 2005, som betyr at gjennomsnittsprisen for overnatting i den ungarske hovedstaden ligger på litt under 480 kroner.

Hotellovernatting

Hvordan bestiller du hotellovernatting når du skal ut og reise? (Avsluttet)
Gjennom hotellsøknettsteder(65%) 108
Direkte hos hotellene(25%) 41
Gjennom reisebyråene(10%) 17
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Prisras i Stockholm

Det var i Stockholm prisfallet var størst. Ifølge www.hotels.coms undersøkelser har prisene falt med hele 24 prosent i løpet av ett år. Grunnen skal være at færre turister har besøkt byen.

Londons hotellpriser falt med 12 prosent, og hovedgrunnen til dette var terroristaksjonene forrige sommer, som skremte vekk en del turister.

Generelt mener imidlertid www.hotels.com at det er den store økningen i hotellbestillinger via nettsteder som har gjort at prisene har falt. Det er fordi det er enklere for de reisende å selv undersøke prisene og velge det som er billigst og best.

- Det er blitt vanskeligere for nettsteder og hoteller å selge det samme hotellrommet til forskjellige priser, sa David Roche, administrerende direktør i www.hotels.com til The Daily Telegraph.

Dyrt i New York

Selv om prisene har falt, er det ikke akkurat rørende billig med hotellovernatting alle steder. New York var den dyreste byen i undersøkelsen, med en gjennomsnittspris på cirka 1.850 kroner natten, opp 13 prosent fra året før.

Relaterte artikler:

Billige og bra London-hoteller
Bo i en kjendisvilla
Bo med verdens beste utsikt på verdens høyeste hoteller
Verdens dyreste hotellbyer