Nettbooking vs. telefonbestilling

>> Tilbake til innledningen >> Se prisene

Nettbooking vs. telefonbestilling

Slik booker du billigst hotellrom

  1. Se prisene
  2. Nettbooking vs. telefonbestilling


Venere.com

Lekkert, kjapt og billig, det er Venere.com i ett nøtteskall. Det tar fem klikk fra du får opp søkeresultatene til bestillingen er klar. Kanskje fordi siden er superlett å finne frem på.

Hotellene som kommer opp er kjapt beskrevet og er kanskje ikke helt korrekte, med inntrykket justeres av brukervurderinger. Forholdet mellom Venere.coms beskrivelse og de faktiske forholdene er ett av kriteriene som brukerne vurderer, og ifølge karakterboka er de ikke nådige når de mener at det er uoverenstemmelser.

Venere.com er et italiensk selskap som tilbyr booking av hoteller, leiligheter og bed & breakfasts over hele jorda. Selskapet opplyser at de har 12.000 objekter i sine databaser.

Venere kom i denne testen opp med 19 hoteller i København og vi valgte naturligvis de biligste, Saga Hotel i København. I London valgte vi Earls Court Garden, det rimeligste blant 232 hoteller som hadde ledig på vår foretrukne dato i Venere.coms databaser.

Pris- og bestillingsfakta:
Tilbyr: Booking av hotellrom og leie av ferieleiligheter over hele jorda.
Pris på overnatting i København: 730 kroner. Både på telefon direkte til hotellet og via hotellets eget nettsted, Saga får vi oppgitt den samme prisen. Du sparer ingenting på å booke via Venere.com
Pris på overnatting i London: 444 kroner (38 britiske pund). Earls Court Gardens egen internettbooking tilbyr overnatting til 642 kroner (55 pund). På telefon får vi oppgitt 642 kroner. Du sparer dermed 198 kroner per døgn på å velge Venere.com i London.
Nett: Venere

Ebookers.no

Nettbooking vs. telefonbestilling


Ebookers er et veletablert nettreisebyrå med filialer i flere europeiske land. Hotellene er alle sammen vurdert av brukerne i en skala fra en til fem, og vurderingene kommer opp som pop-ups. Totalprisen kommer opp på første side - kjapt og gunstig. Hotellbeskrivelsene er utstyrt med fargebilder.

I København fikk vi opp 67 alternativer i København og gikk for Selandia, i London fikk vi 241 hoteller og gikk for Forest Gate.

Pris- og bestillingsfakta:
Tilbyr: Flybilletter, leiebil, hotell, pakke- og temareiser. Kundeservice på norsk.
Pris på overnatting i København: 698 kroner. Per telefon direkte til hotellet får vi oppgitt 1.098 kroner kroner. På Selandias nettsted får vi en pris på 961 kroner. Du sparer følgelig 400 kroner på å booke via Ebookers.no i forhold til å ringe hotellet direkte.
Pris på overnatting i London: 364 kroner. Per telefon får vi det samme rommet til 409 kroner. Du sparer 45 kroner på å booke via Ebookers.no og ikke ringe hotellet på egen hånd.
Nett: Ebookers

Berg-Hansen.no

Nettbooking vs. telefonbestilling


50 hoteller fra 604 til 2.465 kroner dukket opp da vi søkte i reisebyrået Berg-Hansens hotelldatabase. Hotellene ble ryddig sortert på pris både i euro og i norske kroner. Hotellinformasjonen er grei og alle de nødvendige opplysningene er der, med unntak av telefonnummer og lenke til nettsted.

I København fikk vi opp 19 alternativer sortert etter pris, Bel Air var det billigste på ønsket dato og kostet 946 kroner. I London fikk vi 26 alternativer, hvorav Hyde Park View var aller billigst.

Pris- og bestillingsfakta:
Tilbyr: Ferie- og forretningsreiser, flybilletter, leiebil- og hotellbooking. Kundeservice på norsk.
Pris på overnatting i København: 946 kroner. På telefon direkte til hotellet fikk vi en pris på 913 kroner. Du sparer 33 kroner på å ringe direkte til hotellet fremfor å benytte Berg-Hansens hotellbooking i København. Velger du hotellets egen nettbooking sparer du 135 kroner.
Pris på overnatting i London: 571 kroner. På telefonen oppgir hotellet 535 kroner. Du sparer 44 kroner på å ringe fremfor å booke via Berg Hansen.
Nett: Berg-Hansen

Supersaver.no

Nettbooking vs. telefonbestilling


Supersaver.no er en del av Svenske Resegruppen og Marco Polo Travel. Da de åpnet onlinebutikken i februar i år, gikk de inn for å være best på pris, og de har hevdet seg godt i mange prisundersøkelser.

Vi søkte etter hotell i Supersavers budsjetthotellklasse og i København fikk vi opp ett, Absalon Hotel. I London fikk vi opp seks, vi gikk for Hour Glass.

Pris- og bestillingsfakta:
Tilbyr: Fly, hotell og leiebil, hver for seg eller i ulike pakkeløsninger. Kundeservice på norsk.
Pris på overnatting i København: 795 kroner. På telefon fikk vi oppgitt at et rom koster 765 kroner per natt. Du sparer 30 kroner på å ringe hotellet. Booker du via hotellets nettsted fikk vi overnattingen ned i 741 kroner. Du sparer 54 kroner på å booke via Absalon Hotels egen onlinebooking.
Pris på overnatting i London: 525 kroner. Dette hotellet har kun telefonbookingen via til hotellbookingtjenester.
Nett: Supersaver

Norwegian.no

Nettbooking vs. telefonbestilling


Lavprisflyselskapet Norwegian tilbyr også hotellbooking. I København fikk vi opp Absalon og i London fikk vi opp Regent Palace Hotel som det billigste blant de flere titalls hotellene i databasen.

Pris- og bestillingsfakta:
Tilbyr: Billige flybilletter til en rekke destinasjoner innen- og utenlands, leiebil og hotellovernatting på Norwegians destinasjoner. Kundeservice på norsk.
Pris på overnatting i København: 628 kroner. Per telefon får vi oppgitt 821 kroner. Du sparer dermed 193 kroner på å booke rom på Absalon Hotel via Norwegian. Via Absalon Hotels vil du imidlertid spare 113 kroner på å velge Norwegian
Pris på overnatting i London: 467 kroner. Både per telefon direkte til Regent Palace Hotel og på hotellets egen onlinebooking får vi oppgitt 455 kroner. Du sparer 17 kroner på å ikke velge Norwegian.no
Nett: Norwegian

PlacesToStay.com

Nettbooking vs. telefonbestilling


På Placestostay.com kan du søke over hele verden etter overnatting etter preferanser. Løftene om store rabatter kom ikke oss til gode. I København gikk vi for nettbookingens billigste alternativ, Comfort Hotel Europa, og i London for Arriva Hotel.

Pris- og bestillingsfakta:
Tilbyr: Rabattert overnatting i hoteller på resorts, bungalower og leiligheter over hele verden. Omfattende database. Kundeservice på norsk.
Pris på overnatting i København: 957 kroner. Du sparer 264 kroner på å bestille hotellet via hotellets eget nettsted, Choice Hotels fremfor å benytte PlacesToStay. Aller dyrest blir det å ringe hotellet direkte; da koster det 1.605 kroner.
Pris på overnatting i London: 572 kroner. PlacesToStays London-hotell tar kun i mot bestilling via ulike tilknyttede bookingtjenester. Det har heller ikke eget nettsted.
Nett: PlacesToStay

REGIONSNETTSTEDER

LondonTown.com

Nettbooking vs. telefonbestilling


LondonTown.com er et nettsted som promoterer attraksjoner, evenementer og aktiviteter i den britiske hovedstaden. De lover herlige rabatter på opptil 70 prosent og at dersom du finner et gunstigere hotell så får du fire ganger prisdifferansen tilbake. Ettersom det ikke er mulig å søke etter hoteller bydelsvis, valgte vi oss London sentrum, og her vi kom LondonTown.com opp med sju hoteller i kategorien budsjetthoteller. Vi gikk for det billigste, Hampstead Britannia Hotel, og bestilte.

Pris- og bestillingsfakta:
Tilbyr: Rabatterte billetter til transport, teater, konserter og lignende, samt hotellbooking. Kundeservice på engelsk.
Pris på overnatting: 689 kroner inkludert et servicegebyr på cirka 105 kroner gjennom bestillingen. På telefonen direkte til hotellet får vi oppgitt 759 kroner og via hotellets eget nettsted Hampstead Britannia Hotel koster hotellet det samme som det koster å booke via LondonTown.com. Du sparer 70 kroner på å booke via LondonTown.com og hotellets nettsted fremfor å ringe direkte til hotellet.
Nett: LondonTown.com

VisitCopenhagen.dk

 Foto: visitdenmark
Foto: visitdenmark Vis mer


VisitCopenhagen.dk er den danske hovedstadens offisielle turistnettsted. Her promoteres aktiviteter og spesialtilbud, også hoteller.

Vi fikk opp 70 hoteller som kan sorteres etter pris, klasse, navn og per bydel. Løven var det billigste.

Pris- og bestillingsfakta:
Tilbyr: Informasjon, rabattkort og hotellbooking.
Pris på overnatting: 536 kroner. Per telefon koster Løven 741 kroner. Du sparer 205 kroner på å booke via VisitCopenhagen.dk. Det samme rommet koster 527 kroner per natt og du sparer 9 kroner på å bestille via Hotel Løven
Nett: VisitCopenhagen.dk

Prisene er innhentet den 29. mai og regnet om til norske kroner via DinSides valutakalkulator.

>> Tilbake til innledningen
>> Se prisene